Roger Shah - Openminded!?

Három hosszú év után újabb Shah albummal lettünk gazdagabbak. A 2008-as Songbook-ot követően óriási elismerésre tett szert a kopasz mester, az Openminded-től azt vártam hogy majd ezt a magas színvonalat viszi tovább, ám nem így történt, pedig az albumhoz nem akármilyen előadók társultak, Moya Brennan, Sian Kosheen, Chris Jones, és Adrina Thorpe is Shah segítségére kelt. 

A címadóval kezdünk, ami intróként is funkcionál, remek felvezetése a következő számnak, a Moya Brennan által felénekelt Morning Star-nak, ami az album egyik legszebb dala is egyben. A Hide U egy már klasszikus Koshen darab, amit Shah kicsit átdolgozott, de a végeredmény roppant gyenge lett ebben a verzióban. 

Szerencsére az énekesnőhöz köthető két másik dal már valamivel emlékezetesebbre sikerült. Chris Jones ezúttal is feltűnik, őt az Obsession-ben hallhatjuk, és a bónusz trekk is az ő nevéhez fűződik, én igazából a trance-esebb jegyeket hiányolom ezekből a zenékből, mintha valami pop rock albumot hallgatnék, nem tetszik. 

Aztán Carla Werner, a Southern Sun énekesnője is beköszön a One Love-val, ami kicsit emel a színvonalon, de messze nem egy Who Will Find Me, vagy Turn Back Time. Egy spanyol nyelvű dalt is hallhatunk Salma Ros-tól, aki még tavaly az Armada énekes tehetségkutatóján tűnt fel. 
Szerintem ezzel is mellélőtt Shah. Aztán egy instrumentál darab érkezik, a Nuera-val közös Guess, ami nem egy maradandó alkotás, a másik ilyen típusú szám, amiben Kim Svard volt a társszerző, sokkal inkább kedvemre való.

Inger Hansen ezúttal sem hiányzott az énekesek névsorából, ám most a Don't Wake Me Up-hoz képest mérföldekkel gyengébben teljesített. A Sunlounger albumokról jól ismert Lorilee is feltűnik, végre egy igazán szép, vidám szám, ebből kéne mégtöbb. A következő dal, a Save It All Today is hibátlan muzsika, az énekesnő Ira Losco hangja már ismerős lehet a Magic Island albumoknak köszönhetően. Adrina Thorpe-vel pedig egyszerűen nem lehet hibázni, meseszép szám lett az Island.

Bizony akadnak gyenge zenék, amik elég sokat rontanak az összképen, csalódtam, csupán egy két szám van ami miatt azt mondom, hogy mégis érdemes meghallgatni a lemezt.

Kiadó: Armada
Műfaj: Trance
Megjelenés: 2011.07.21.

01. Roger Shah - Openminded!?
02. Roger Shah feat. Moya Brennan - Morning Star
03. Roger Shah feat. Sian Kosheen - Hide U
04. Roger Shah feat. Chris Jones - Obsession
05. Roger Shah feat. Carla Werner - One Love
06. Roger Shah feat. Salma Ros - Porque
07. Roger Shah with Nuera - Guess
08. Roger Shah feat. Sian Kosheen - In The Light
09. Roger Shah feat. Inger Hansen - Dance With Me
10. Roger Shah feat. Lorilee - When The World’s Asleep
11. Roger Shah feat. Ira Losco - Save It All Today
12. Roger Shah feat. Sian Kosheen - Shine
13. Roger Shah feat. Adrina Thorpe - Island
14. Roger Shah with Kim Svard - Symbiosis
15. Roger Shah feat. Chris Jones - Summer Days (Bonus Track)


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.