Paul van Dyk - Evolution

2007, legutóbb ekkor volt szerencsénk Paul van Dyk albumhoz, ez bizony már 5 éve volt. Ma viszont - rengeteg huzavona és várakozás után - megérkezett a német dj producer legújabb stúdióalbuma, mely a beszédes Evolution címet kapta. A lemezen rengeteg közreműködő neve feltűnik, így például Austin Leeds, Arty, Sue McLaren, Ummet Ozcan vagy Sarah Howells. Hallgatnivaló akad bőven, úgyhogy essünk is neki!

Az ilyenkor megszokott felvezetéssel indulunk, kis zongora, kellemes dallamok, aztán féltávnál egész bele is lendülünk, kedvcsinálónak oké, bár a trance-hez sok köze nincs. Na de ami ezután jön... egy nagyon komoly kis portéka a The Ocean, az album egyik legkellemesebb momentuma számomra. A dalban főleg Arty hangzásvilága érvényesül, kerül előtérbe, énekesünket pedig nem nevezték meg, de ha nem csal a fülem, ez bizony Kate Walsh kisasszony lesz.

Az Eternity nemsokkal az Evolution megjelenése előtt érkezett, melyhez Adam Young kölcsönözte hangját, ő az az énekes akivel nemtudok kibékülni, egy kereskedelmi popzeként tudnám leginkább jellemezzni a végeredményt, nem tetszik. Az intro után ismét egy Austin Leeds-es kollab, mely a Verano nevet kapta, kemény határozott ütemek, bár nem túl bonyolult darab.
A hullámzó teljesítmény után egy újabb csúcspontjához érünk a lemeznek, ez az I Don't Deserve You, melyben a kellemes alaphoz egy mesés vokál párosul, imádom, gyönyörű dal.

A The Sun After Heartbrake-ben Paul ismét Arty-hoz fordult segítségért, valamint melléjük szegődött az elektronikus zenében még újoncnak számító Sue McLaren és csodás hangja. Kellemes melódiák, tetszetős darab, bár sláger nem lesz belőle. Érkezik a Rock This, az egyetlen olyan alkotás, melyhez nem volt közreműkődő. Enyhe Avicii-s hatással kezdünk, aztán egy keményebb vonal felé vesszük az irányt, ám az ítélethírdetés most elmarad, nem jutok vele dűlőre.

A Dae Yor egy régies hangzású uplift szerzemény, aztán a folytatásban sajnos nem épp a legmaradandóbb alkotásoké a főszerep, és így van ez egészen az Everywhere-ig, melyben ismét John McDaid vokálozik. A Giuseppe-s trekk egész jól sült el, és komolyabb kivetnivalót a záródalban sem találtam. Ja és itt van még ugye a We Come Together is, amit már jóideje ismerhetük, az album egyik húzódala, fülbemászó vokál és dalszöveg, hát ebből kéne mégtöbb.

Nagyon érződik napjaink trendi house-os vonala, és egy olyan előadótól mint Paul van Dyk, azt hiszem az ember joggal várhat a mostani albumnál valamivel többet. Kevés az igazán kiemelkedő alkotás, na de talán majd jövőre, hisz Paul elmondása szerint annyi készülő zenéje van már most, hogy akár 2013-ban érkezhet a következő lemez. Lehet hogy a mennyiség a minőség rovására ment ezúttal?

Kiadó: Vandit
Műfaj: Trance, House
Megjelenés: 2012.04.06.

01. Paul van Dyk & Austin Leeds - Symmetries
02. Paul van Dyk & Arty - The Ocean
03. Paul van Dyk feat. Adam Young - Eternity
04. Paul van Dyk & Austin Leeds - Verano
05. Paul van Dyk feat. Plumb - I Don't Deserve You
06. Paul van Dyk & Arty feat. Sue McLaren - The Sun After Heartbrake
07. Paul van Dyk - Rock This
08. Paul van Dyk & Ummet Ozcan - Dae Yor
09. Paul van Dyk & Tyler Michaud feat. Fisher - All The Way
10. Paul van Dyk feat. Caligola - If You Want My Love
11. Paul van Dyk feat. Michelle Leonard - Lost In Berlin
12. Paul van Dyk feat. Fieldwork - Everywhere
13. Paul van Dyk & Giuseppe Ottaviani - A Wonderful Day
14. Paul van Dyk feat. Sue McLaren - We Come Togheter
15. Paul van Dyk feat. Sarah Howells - Heart Stops Beating


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.