Rank 1

A Rank 1 formációt két holland úriember, Benno de Goeij és Piet Bervoets alkotja, akik egy 1997-es bulin ismerkedtek meg egymással, hamar közös nevezőre is jutottak, és elkezdték a közös munkát. Ők ketten remekül kiegészítették egymást, hisz Benno inkább a stúdióban érzi magát otthon, a produceri munkákat helyezve előtérbe, míg Piet imádja az utazást, és a dj pult mögött mozog nagyon otthonosan. 

Első zenéik Pedro & Benno név alatt futottak, majd egy tréfa kedvéért megszületett a Rank 1 név, amit aztán máig használnak is az urak.
A nagy fordulat 1999-ben köszönt be, ekkor jelent meg a hatalmas sláger, ami mára a műfaj legnagyobb klasszikusai közt szerepel, ez volt az Airwave. Nevüket ezután mindenki megjegyezte, és olyan előadók készítettek a dalhoz remixeket mint ATB, Markus Schulz, Sean Tyas vagy Bobina.

Ezt a gyorsan jött népszerűséget ügyesen használta ki a páros, éltek a lehetőséggel, hogy az elektronikus zenei világ rájuk figyelt, és a következő pár évben olyan slágereik láttak napvilágot mint a Such Is Life, az Awakening, a Breathing vagy az It's Up To You.
2002-ben jelent meg első nagylemezük, ami a Symsonic címet viselte, melynek anyaga nagyon sokszínű és változatos volt.

2004-től olyan zenék érkeztek mint az After Me, a Top Gear, vagy a 2005-ös Trance Energy himnusza, a Beats At Rank 1 Dotcom. 2007-ben és 2008-ban olyan nevekkel kollaboráltak és készítettek egy egy közös szerzeményt, mint Armin van Buuren (This World Is Watching Me), Alex Morph (Life Less Ordinary), vagy Jochen Miller (And Then).
2009-ben készült még két újabb himnusz, az egyik ismét a Trance Energy-n csendült fel, ez volt a L.E.D. There Be Light, míg a Symfo a Sunrise Festival hivatalos zenéje volt.

A következő évben ismét Jochen Miller-rel készült egy szám, a The Great Escape, valamint a duó együtt dolgozott Nic Chagall-lel és Wippenberg-gel is egy közös szerzeményben.
Idén is már büszkélkedhetnek két vadonatúj felvétellel, az egyik a Wild And Perfect Day, melyben ezúttal is Jochen Miller működött közre, a másik pedig a Witness, melyet a Cerf, Mitiska & Jaren formációval közösen jegyeznek.
A páros mögött mára több éves tapasztalat, rutin és megannyi minőségi zene áll, melyekkel az egész szcéna elismerését sikerült kivívniuk.



Rank 1 website / Rank 1 twitter / Rank 1 facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.