Rank 1 - Airwave

Ebben a hónapban Benno de Goeij és Piet Bervoets, azaz a Rank 1 kapott főszerepet, hiszen két olyan szám is napvilágot látott, amihez közük van (Witness, Wild And Perfect Day). Így nem is volt vita tárgya, hogy milyen classic-ot keressünk elő márciusban; hát persze, hogy Rank 1 számot, mégpedig azt, amivel annó berobbantak a köztudatba; Airwave.

Belegondolni is szörnyű, hogy ez a remekmű már 13 éves! Ennek ellenére a dal még ma is népszerű, ami nem véletlen, epikus és monumentális dallama már első hallásra megragadja az embert. A hangszerelés tökéletes, és azon kívül, hogy évekig meghatározta a Rank 1 hangzást, nem is túl hivalkodó, jóformán csak a szintetizátor-vonósok dolgoznak. A dal olyan népszerű lett, hogy 2003-ban új címmel (Breathing) ismét kiadták, minimális változtatásokkal, és egy női vokállal megfűszerezve.

Ha valaki valami zseniálisat alkot, azt két dologról lehet megismerni; vagy nem mernek remixeket csinálni belőle, vagy sorban húzzák le róla a rókabőröket. Az Airwave-re mindkettő igaz: 1999-ben csak ATB és Junior Vasquez nyúlt hozzá a dalhoz, egyik sem lett emlékezetes. Az elkövetkezendő években azonban készült belőle több változat is; uplifting, progresszív, sőt még acid-es beütésű breakbeat olyan előadóktól, mint például Sean Tyas, Push vagy Markus Schulz.
Az Airwave a maga nemében egyedülálló és tökéletes alkotás, igazi klubhimnusz, classic a javából.

Kiadó: Magdalena Melodies
Műfaj: Trance
Megjelenés: 1999

01. Rank 1 - Airwave (Original mix)
02. Rank 1 - Airwave (Rank 1 vs. Dutch Force remix)


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.