International Dance Music Awards 27

Idén már a 27. alkalommal került megrendezésre Miami-ban a tízezrek által látogatott Winter Music Conference (WMC), egyhetes elektronikus zenei rendezvény, melynek keretein belül ezalkalommal is lebonyolításra kerültek a népszerű pool-party-k, az Ultra Music Festival (UMF), és az International Dance Music Awards (IDMA) díjátadó gála is, ahol a tánczene megannyi ágában hírdettek ítéletet.

Díjazták a legjobb dj-ket, producereket, bandákat, a legjobb zenéket számos műfajból, és nem maradtak ki a sorból a legnépszerűbb klubbok, a legjobb kütyük (szoftverek, hardverek), kiadók, rádiók és a zeneboltok sem, ám a felhozatalnak itt még messze nincs vége.
Mivel a trance műfaj is képviseltette magát nagyágyúival és jópár slágerrel, mi összegyűjtöttük azokat a kategóriákat, amikben a leginkább érdekeltek voltunk. Nézzük hát a jelölteket és a befutókat.

A legjobb dj:
Armin van Buuren
Avicii
David Guetta
Deadmau5
Markus Schulz
Skrillex
Swedish House Mafia
Tiesto

Igazából sok meglepetésre nem lehetett számítani ebben a kategóriában (sem) a majdani nyertest illetően, hisz a jelöltek száma korlátozott volt, és azokat is napjaink legnépszerűbb, legnagyobb rajongó táborral bíró előadói tették ki, de azt hiszem a Dj Mag listája után nem sokan gondoltuk volna azt, hogy akárcsak az elmúlt két évben, úgy idén is Armin van Buuren lesz a befutó az IDMA-n.

A legjobb európai dj:
Above & Beyond
Afrojack
Armin van Buuren
Avicii
David Guetta
Laidback Luke
Paul van Dyk
Tiesto

Elég érdekes, már már vicces helyzet állt elő a legjobb európai dj személyét illetően - immáron nem először az IDMA történetében - ugyanis az történt, hogy akit megszavaztak az év legjobb dj-jének (Armin), az európai létére mégsem tudhatja magáénak öreg kontinensünk legjobbjának címét. Avicii, aki tavaly csak jelölt volt a feltörekvő kategóriában, idén európa legjobbja lett.

A legjobb amerikai dj:
Bassnectar
Deadmau5
Erick Morillo
Kaskade
Markus Schulz
Morgan Page
Skrillex
Steve Aoki

Na erre a kategóriára igazán kíváncsi voltam, Deadmau5 az utolsó két szavazáson győzedelmeskedett, de gondoltam idén Skrillex majd megszorongatja, ám nem így történt. Egerünk még ha nem is fölényesen (mivel erről információink nincsenek), de nyert, így mára elmondhatja magáról hogy triplázott, és 3 éve ő a legkedveltebb edm előadó amerikában.

A legjobb producer:
Afrojack
Armin van Buuren
Avicii
David Guetta
Kaskade
RedOne
Skrillex
Swedish House Mafia

Hát ez a kategória sem épp a változatosságról híres, meg úgy ahogy van nem is ér sokat, már a jelöltek sem az igaziak, egyszer úgy megnéznék egy listát, melyen olyan nevek szerepelnek mint Benno de Goeij, Geert Huinink, Dennis Waakop Reijers, Ariaan Olieroock vagy Raz Nitzan. Mindegy... immáron 3. éve David Guetta nyeri el a legjobb producernek járó díjat, ez van.

A legjobb trance szám:
Above & Beyond feat. Richard Bedford - Sun & Moon
Andain - Promises
Armin van Buuren feat. Nadia Ali - Feels So Good
Cosmic Gate feat. Emma Hewitt - Be Your Sound
Dash Berlin feat. Jonathan Mendelsohn - Better Half Of Me
Shogun - Skyfire
Tiesto - Maximal Crazy

Aránylag egész korrekt slágeres mezőny verődött össze trance számok terén, bár Tiesto Maximal Crazy-je nem tudom mit keres ebben a kategóriában, a győztesként kikerült Feels So Good-ot pedig már 2010-ben is ismerhettük. Egyébként tavaly is egy Armin szerzemény lett az év legjobb trance zenéje, nevezetesen a Sophie Ellis Bextor-ral közös Not Giving Up On Love.

A legjobb progresszív szám:
Chris Lake - Sundown
Coldplay - Paradise (Fedde le Grand remix)
Florence & The Machine - You’ve Got The Love (Mark Knight remix)
Morgan Page, Sultan & Ned Shephard & BT feat. Angela McCluskey - In The Air
Sebastian Ingrosso & Alesso - Calling
Starkillers & Alex Kenji feat. Nadia Ali - Pressure (Alesso remix)
Swedish House Mafia - Save The World

Véleményem szerint progresszív számok terén azért ennél egy komolyabb listát is össze lehetett volna dobni, no nem mitha gyenge számok szerepelnének itt, vagy a trance kategória annyira izmosra sikerült volna, de én hiányolok pár darabot a jelöltek sorából. Ízlések és pofonok. De ami a lényeg, 2011 legjobbjának kikiáltott dal a Pressure, aminek én személy szerint örülök.

A legjobb electro, tech-house szám:
Afrojack & Steve Aoki feat. Miss Palmer - No Beef
Avicii - Levels
Benny Benassi feat. Gary Go - Cinema
Dada Life - Happy Violence
Laidback Luke & Steve Aoki feat. Lil Jon - Turbulence
Mark Fanciulli - The Tide (Jooris Vorn edit)
Swedish House Mafia - Save The World

Gyanítom senkinek sem okozott meglepetést a befutó kiléte a legjobb electro, tech-house dal kategóriában, amit Avicii, a fiatal svéd dj producer hódított el magának a Levels című szerzeményével. Azt hiszem bátran mondhatom, hogy a dal a tavalyi év egyik legnagyobb elektronikus zenei slágere volt, ami minden valamirevaló slágerlistán szerepelt már korábban.

A legjobb podcast:
Armin van Buuren - A State Of Trance
Avicii - Levels Podcast
Dennis Ruyer - Radio 538 Dance Department
Tiesto - Club Life
Paul van Dyk - Vonyv Sessions
The Riddler - Riddler’s Revolution

Szinte borítékolható volt az A State Of Trance sikere, hisz a név mára nem csak egy podcast-et, rádióműsort, bulisorozatot, mixlemezt takar, hanem igazi márkanévvé nőtte ki magát az elmúlt években. Az ASOT egyébként ebben a podcast kategóriában már 3. éve veri az ellenfeleit, valamint akárcsak tavaly, úgy idén is bezsebelte a legjobb rádióműsornak járó díjat.

A Winter Music Conference oldalán minden további kategória, jelölt és befutó megtekinthető. Alább pedig egy kis ízelítő abból, hogy miről is szól Miami-ban ez az egy hét. 


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.