Sarah Howells

A Nyugat-Wales-i lánynak, Sarah Howells-nek már gyermekként is a zene volt a mindene, fiatalon megtanult zongorázni, és akkori nagy kedvence, Kylie Minoque dalait énekelte úton útfélen. Első zenekarát egy barátjával alapította, majd idővel négytagúra nőtt a csapat, később viszont sajnálatos események miatt feloszlott. 

2003-ban Sarah találkozott Richard Llewellyn-nel, akivel aztán közös zenélésbe fogtak, de csak hosszú évek múlva hozta meg gyümölcsét ez az együttműködés, amikoris 2008-ban újra összeálltak Paper Aeroplanes néven, és rá egy évre kiadták első nagylemezüket, két év múlva pedig jött a következő.

A 2008-as év tartogatott még más meglepetést is Sarah életében, valamint mi trance rajongók is ekkor találkozhattunk először az énekesnő nevével, egy véletlen kapcsán.
A neves dj producer Lange, Cardiff-ba költözött, és ott találkozott Sarah-val, akit aztán sikerült megfűznie egy esetleges közös dalról, mint tudjuk ez lett az Out Of The Syk, ami Stuart debütáló albumán is szerepelt, sőt még Armin ASOT-ján is.

Ezután Sarah több előadó oldalán is kipróbálta magát, 2009-ben John O'Callaghan oldalán énekelte fel a Find Yourself-et, mely ismét az azévi ASOT mixlemezen kötött ki.
Ugyancsak ebben az évben hangját adta Dash Berlin bemutatkozó albumára, a The New Daylight-ra egy szám erejéig, és Lange-val is újra munkának látott, előbbinek a chilles Believe In You, utóbbinak pedig a Let It All Out lett a vége.

A következő évben megint született pár sláger, Lange második albumán dolgozott, és ismét Sarah-hoz fordult egy kis segítségét, aki egy újabb dalban közreműködött, ez volt a Fireworks.
Később született még két nóta First State-tel is, a Reverie és a Brave személyében, egy évvel később pedig jött a harmadik, a Skies On Fire, valamint 2011-ben még Tydi mellett is hallhattuk énekelni az Acting Crazy-ben.

Ahhoz képest, hogy eredetileg Sarah nem ebben a műfajban szeretett volna maradandót alkotni, igencsak irigylésre méltó karriert futott be a rövid idő ellenére. Az ő esete is bizonyítja, hogy néha ezek a véletlenek egész jól tudnak elsülni.



Sarah Howells twitter / Sarah Howells facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.