Ferry Corsten - WKND

Végre megérkezett Ferry Corsten 4. stúdióalbuma, a WKND. WKND, azaz weekend, hétvége. Emberünk ezt a fajta pozitív életérzést, feeling-et próbálja megragadni új lemezén. Hogy ez a könnyedség mennyire elég most, 2012-ben az majd kiderül, mindenesetre azt kár tagadni, hogy az elvárások rendkívül magasak voltak vele szemben. Ne is ragozzuk tovább, lássuk, mit is produkált a holland fenegyerek!

Előre leszögezem, hogy ellentétben Ferry-vel, szerintem ez a lemez bizony nehezen tehető oda az eddigi 3 mellé. Akárcsak az eddigi single-k, mint például a nemrég kivesézett Ain’t No Stoppin’, ez az album is meg fogja osztani a népet. Pedig a kezdés ígéretes, az Ellie Lawson által felénekelt A Day Without a Rain például kellemesen lágy, andalító szám.

A Feel It már ismerős darab, klubzene, a trance és a house egybeolvadása, vérbeli tombolda, bár egyszerű, mint a százas szög, ez igaz a Check It Out-ra is. A Ben Hague közreműködésével készült Ain’t No Stoppin’ már szerepelt az oldalon, így röviden: egyedi hangzású, slágeres nóta, de nem lesz belőle trance-himnusz. A Don’t Be Afraid egy (kapaszkodjatok!) 1996-os Moonman (azaz Ferry Corsten) nóta leporolása. Ferry a rajongók kérésére értelmezte újra ezt a darabot, kíváncsi vagyok, vajon ők mit szólnak az electro-s megszólaláshoz.

A Not Coming Down viszont tagadhatatlanul az album csúcspontja: a hangulat zseniális, Betsie Larkin éneke szintén, beleborsódzik az ember háta, annyi lüktetés szorult ebbe a számba. Az Armin van Buuren-nel közösen írt masszív Brute-ot már ismerjük, szeretjük. Igazi partydal! A Live Forever-ben Aruna brillírozik, kellemes, pozitív hangulatú dal. Ezt követi a Let You Go, amiben egy számomra ismeretlen énekesnő hallatja hangját, Sarah Bettens. Nos, nem ettől a számtól fog felívelni a trance-es karrierje, ugyanis egy elég jellegtelen darabbal van dolgunk. Színtelen, szagtalan.

A Love Will house-osabb már aligha lehetne, ráadásul annyira hasonlít Ferry a Manufactured Superstars-nak készített remixéhez, hogy az már bűn. Az elmaradhatatlan Jes is tiszteletét teszi az albumon, és benne ezúttal sem kell csalódnunk, az In Your Eyes szintén kellemes darab. A Walk On Air-nek vannak izgalmasabb és unalmasabb pillanatai is, talán majd egy remix segít rajta. A Take Me végre egy olyan szám, amiben vannak érdekes ötletek, és elég elvont ahhoz, hogy méltó legyen Ferry-hez; másik kedvencem a lemezről. Az utolsó, címadó tétel, a WKND bár nem annyira erős, a mérleg azért pozitív irányba billen. Ahogy összességében is, bár talán kicsit sokat szapultam a lemezt.

Tény, hogy Ferry picit jobban eltávolodott a trance-től, mint ahogy azt előre sejtettük, de ettől függetlenül nem lehet leírni a lemezt. Én azt mondom, mindenki adjon neki egy esélyt, mert képes szerethetővé válni. Viszont az előző lemezek tükrében azt kell, hogy mondjam: ennél sokkal, sokkal többet vártunk Ferry!

Kiadó: Flashover
Műfaj: Progressive, House, Trance
Megjelenés: 2012.02.24.

01. Ferry Corsten feat. Ellie Lawson - A Day Without Rain
02. Ferry Corsten - Feel It
03. Ferry Corsten feat. Ben Hague - Ain’t No Stoppin’
04. Ferry Corsten - Don’t Be Afraid
05. Ferry Corsten feat. Betsie Larkin - Not Coming Down
06. Ferry Corsten vs. Armin van Buuren - Brute
07. Ferry Corsten feat. Aruna - Live Forever
08. Ferry Corsten feat. Sarah Bettens - Let You Go
09. Ferry Corsten - Check It Out
10. Ferry Corsten feat. Duane Harden - Love Will
11. Ferry Corsten feat. Jes - In Your Eyes
12. Ferry Corsten feat. Pierre In The Air & Amba Shepherd - Walk On Air
13. Ferry Corsten - Take Me
14. Ferry Corsten - WKND


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.