Ferry Corsten feat. Ben Hague - Ain’t No Stoppin’

Ahogy azt a blog neve is mutatja, fő profilunk a trance műfaj, ennek ellenére nem árt néha belekóstolni más stílusokba is. Épp ezért gondoltuk, hogy havonta egyszer ezt meg is tesszük egy hosszabb írás keretein belül. Az első delikvens az új Ferry Corsten single lett, az Ain't No Stoppin', ezzel is meghozva az étvágyat a hamarosan megjelenő új albumhoz, a WKND-hez.

A nótára nem lehet kapásból rásütni, hogy „ez bizony house!”, vagy, hogy „ez bizony trance!”. Ferry is bevallotta, hogy többféle stílusból rakta össze a dalt: van benne egy kis electro, egy kis pop, egy csipetnyi a fentebb említett szegmensekből, és mindehhez még hozzáadta azt a titkos hozzávalót, amitől igazán Corsten-es lesz. És persze ne feledkezzünk meg arról a fiatal brit énekesről sem, aki a hangját szolgáltatta az egészhez, Ben Hague-ről.

Az eredeti verzió tehát sok elemből épül fel, épp ezért osztja meg a közönséget. Slágeres, de talán túlságosan is az, egyszerű, de pont az az elmélyült hangzás hiányzik belőle, amiért Ferry-t sokan megkedvelték. A Feel It és a Check It Out utáni képbe beleillik, de a sokat megélt trance-rajongó fülében bizony megszólal a vészharang, az, ami már Tiësto-nál is bimbambolni kezdett.

Másrészről viszont a dal tele van energiával, a szintetizátorok mesteriek, ezeket Ferry mindig kiválóan választotta ki. A slágeresség lehet pozitívum is, hiszen egyáltalán nem egy elvont darab, sőt, fülbemászó, szellemes. Arról nem is beszélve, hogy emberünknek nem ez az első kóstolója a trance-en kívüli műfajokkal, gondoljunk csak vissza a Rock Your Body Rock, a Watch Out, vagy az L.E.F. dalokra. És akkor ott vannak még a remixek: a Sunnery James & Ryan Marciano változatra mondjuk nem érdemes sok karaktert pazarolni (eléggé túlhangszerelt, ráadásul alig örökölt meg valamit az eredetiből), de a Cliff Coenraad-féle Repimp hideg, szigorú, tech-trance-es megszólalásával talán képes azokat a szíveket is meghódítani, akik az original-tól ódzkodnak.

Nehéz ítéletet hirdetni az Ain’t No Stoppin’ felett, de szerencsére van középút. Lehet szeretni, lehet utálni, de meg is lehet szokni. Én speciel már megszerettem, és bár szerintem nem lesz belőle himnusz, nincs szégyenkeznivalója Ferry-nek miatta. Nem nevezhető trance-nek, de érdemes neki több esélyt is adni. Egy biztos: a WKND című lemezre egyre kíváncsiabbak vagyunk! Szerencsére nem kell már sokat várnunk rá, én már kivont pennával várom, hogy minél előbb értekezhessek róla.

Kiadó: Flashover
Műfaj: Progressive, House
Megjelenés: 2012.02.14.

01. Ferry Corsten feat. Ben Hague - Ain't No Stoppin' (Radio edit)
02. Ferry Corsten feat. Ben Hague - Ain't No Stoppin' (Original extended)
03. Ferry Corsten feat. Ben Hague - Ain't No Stoppin' (Sunnery James & Ryan Marciano remix)
04. Ferry Corsten feat. Ben Hague - Ain't No Stoppin' (Cliff Coenraad repimp)


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.