Partyk, rendezvények

Az elektronikus zenei szórakoztatóipar talán legfontosabb elemei a partyk, a fesztiválok, a különböző rendezvények és események, melyek rengeteg érdeklődőt vonzanak. Az előadóknak a lemezeladások mellett, ez a másik nagy bevételforrási lehetőségük. 
A legnagyobb külföldi edm fesztiválokon ötvenezer, olykor közel százezer ember is tiszteletét teszi, ezek sorába tartozik például a Nature One, a Tomorrowland, a Pleasure Island, a Dance Valley vagy az Electric Zoo.

A kimondottan trance eseményeknél már valamivel kisebb, tízezres nagyságú látogatotságról beszélhetünk, ezek közé tartozik például a Transmission partysorozat, a még csak gyerekcipőben járó Trance Fusion, a Luminosity, az A State Of Trance bulik, melyek több kontinensre is kiterjednek, vagy az egykoron volt Trance Energy, mely mára csak Energy néven fut, és az elektronikus zene megannyi ágát felvonultatja. Hazánk komolyabb trance rendezvényei közé tartozik például a Sound of Cream és a Trance Giving Day által fémjelzett bulik.

A State Of Trance
Armin van Buuren minden évben megemlékezik, egy alkalomról alkalomra egyre nagyobb méretű partysorozattal, rádióműsora évfordulója alkalmából. Közel egy hónapon keresztül, minden hétvégén más országban, más kontinensre érkezik olyan előadók társaságában mint Markus Schulz, John O'Callaghan, Gareth Emery, Sander van Doorn, Dash Berlin, Orjan Nilsen vagy a W&W, de még hosszú a lista. A legnagyobb partyt mindig szülőföldjén, Hollandiában tartja, ahol több szinpadon 30-40 dj szórakoztatja a látogatókat.

Luminosity
A holland Luminosity rendezvénysorozat 2007-ben indult útjának, azóta óriási elismerésre, népszerűségre tett szert a műfaj rajongói körében. A Trance Energy-t és más nagyobb eseményeket megelőző napra szervez komoly bulikat, valamint vannak népszerű Beach fesztiváljai. Az elmúlt évek során olyan neves előadókat sorakoztatott fel mint Andy Moor, Roger Shah, Leon Bolier, Sied van Riel, Jonas Steur, Menno de Jong, Kyau & Albert, Mike Foyle, Super8 & Tab vagy Marcus Schossow.

Trance Energy
A műfaj legnagyobb, legtöbb látogatót vonzó eseménye, az 1999 óta minden évben akár többször is megrendezésre kerülő Trance Energy, melynek az utóbbi években Hollandiában, Utrechtben a Jaarbeurs kongresszusi központ ad otthont. Olyan neveket léptek itt fel az évek során mint Armin van Buuren, Ferry Corsten, Paul van Dyk, Tiesto, Rank1, Jochen Miller, Markus Schulz vagy Svenson & Gielen. A Trance Energy mára csak Energy néven fut, és az elektronikus zene megannyi ágát felvonultatja.

Trance Fusion
A műfaj egyik legfiatalabb, ugyanakkor a legdinamikusabban fejlődő rendezvénysorozata a Trance Fusion, melyet először 2011-ben rendeztek meg, majd ebben az évben a nagy sikerre való tekintettel mégegyszer megismételték. Az évente kétszer lebonyolításra kerülő bulinak Csehország fővárosa, a mesés Prága ad otthont. A fellépők listájában szerepelt már többek közt ATB, Dash Berlin, Cosmic Gate, Roger Shah, Gabriel & Dresden, Mat Zo, Giuseppe Ottaviani, Moonbeam és Myon & Shane 54 is.

Transmission
A Transmission partysorozat, mely mára a trance szcéna egyik legnagyobb eseményévé nőtte ki magát, 2006 óta kerül megrendezésre, évente akár többször is. A rendezvénynek, akárcsak a Trance Fusion esetében, Prága ad otthont alkalomról alkalomra az O2 Arena-ban, ami több mint 10000 ember befogadására alkalmas. A fellépők névsorába az elmúlt évek folyamán olyan előadók tartoztak mint Markus Schulz, Sander van Doorn, Above & Beyond, Ferry Corsten, Gareth Emery vagy Andy Moor.


2 hozzászólás:

TranceFan írta...

Febr17 Arnej \o/
Márc16 L.Bolier \o/
Bp. Cinema Hall!

Andsen írta...

Úgy úgy, szerencsére azért itthon is akad egy két buli hónapról hónapra.

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.