Cosmic Gate "a változás egy természetes folyamat"

Nem sok elektronikus zenei formáció tudhat maga mögött ilyen karriert mint a Cosmic Gate, akivel a Wake Your Mind című album óta sorra készülnek az interjúk. 
Ezúttal a Beatsmedia oldalán publikáltak egyet, melyben szó esett a megismerkedésükről, stílusuk változásáról, az új lemezről, és többek közt megtudhattuk azt is, hogy hogyan vélekednek a bakelit kontra mp3-ról.

Hello srácok, akik esetleg kevésbé ismernek titeket, elmesélnétek azoknak hogy hogyan is ismerkedtetek meg?
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis szinte a kezdetektől jelen vagyunk a szcénába, amikor elkezdett terjedni az elektronikus zene európában, főként németországban, bár akkor még inkább a techno körül forgott a világ.
Mindketten dj-ként kezdtük, aztán a 90-es évek közepén rájöttünk, hogy eljött az ideje annak, hogy saját zenéket írjunk, persze kezdetben szólóban bizonyítottunk mindketten, aztán 98-ban találkoztunk egymással, és lehetőségünk adódott a közös munkára, el is készült az első felvétel, a projektünk neve pedig Cosmic Gate lett. Azóta túl vagyunk 6 albumon, rengeteg kislemezen, remixen, és vagy 1500-szor álltunk közösen a dj pult mögött.

Már elég régóta a pályán vagytok, ezalatt az idő alatt sokat változott a stílusotok, hogyan jellemeznétek a mostani hangzásvilágotokat?
Úgy gondoljuk hogy a változás egy természetes folyamat, nem úgy történik hogy leülünk és azt mondjuk most váltunk, ez egyszerűen jön magától. Az ember könnyen ráun a nem túl változatos dolgokra. Mindig igyekszünk, hogy valami újdonsággal, valami extrával is előrukkoljunk, nagyon nyitottak vagyunk más zenei stílusokra, és ez az állandó változással jár, de a végére mindig olyan Cosmic Gate-es lesz a hangzás.

Nemrég megjelent a Wake Your Mind című albumotok, mesélnétek erről, a koncepcióról és a kedvenc darabokról?
Amikor általában nekiállunk a zeneírásnak, mi nem követünk semmiféle irányelvet, csak nekiállunk, mert szeretjük ezt csinálni, és remélem a hallgatókat is megérinti a végeredmény, nem csak minket. Ez volt az első alkalom hogy volt egy tervünk, több producerrel is együtt akartunk dolgozni, nem csak énekesekkel és dalszerzőkkel, és igazából ez a legnagyobb különbség a korábbi albumainkhoz képest.
Hogy mi a kedvenc számunk, azt nehéz megmondani, mindegyikre úgy tekintünk mint ha a saját gyerekünk lenne, ugyanolyan fontos mind.



Mi a véleményetek a lemezekről és az mp3 népszerűségéről, ma már inkább az interneten keresztül szerzik be az emberek a zenéket.
A legnagyobb probléma az maga az mp3, itt arra gondolunk, hogy ezáltal a zene elveszítette az értékét. Az mp3 nem kézzel fogható, csak ott van mindenki iPod-ján és telefonján, az emberek ma már nem hajlandóak pénzt kiadni érte. A zenészek ma már nem tudnak pénzt keresni egy zene kiadásával, forgalmazásával, a zene csak egy eszköz a fellépéseken és a dj szettekben.
Viszont úgy látjuk, hogy az már nem lenne igazságos, ha az embereknek újra fizetniük kéne azért amit hallgatnak, de hát ez van, nézzük mit tartogat a jövő.

Mit szerettek jobban, bakelit, cd vagy usb?
Már egy ideje pendriveról játszuk a zenéinket, persze a bakelitet sokkal jobbnak tartjuk, elvégre mi is ezzel kezdtük, de az usb-s megoldás sokkal egyszerűbb, lehetőségünk van akár olyan számokat is lejátszani amiket percekkel azelőtt fejeztünk be. Ma már a zenéink 99%-át meg sem jelentetjük bakeliten.

A világ mely pontján szerettek a leginkább játszani?
Annyi sok fantasztikus és szép város van a világban, így nehéz ténylegesen csak egyet kiemelni a többi közül. Az egyik legjobb klub ahova szeretünk visszatérni az a Zouk szingapúrban, maga az ország is varázslatos, ha arra jártok érdemes szétnézni.

Nagyon jó kapcsolatot ápoltok a Black Hole kiadóval, de mégis nem tervezitek hogy egy saját kiadót alapítsatok?
Régóta ismerjük a Black Hole csapatát, ők is ugyanilyen zeneszerető emberek, és teljes szabadságot kapunk tőlük, azt csinálunk amit csak akarunk, és ez így nekünk tökéletes. De hogy mit hoz a jövő azt nem tudni, elképzelhető hogy idővel lesz majd saját kiadónk is.

Mi a helyzet a stúdióban, használtok még sokféle hardvert, vagy már teljesen átáltatok a szoftverekre?
Már csak szoftvereket használunk, az évek során szinte eladtuk már az összes öreg hardverünket.

Tudtok valami olyasmit mondani, amit csak kevesen tudnak rólatok?
Több mint 10 éve együtt zenélünk, és alig 100 méterre lakunk egymástól.

Mivel kapcsolódtok ki, amikor épp nem zenét írtok?
Ugyanazt csináljuk mint a legtöbb ember, élvezzük a családdal eltöltött időt, lógunk a barátokkal, megnézünk egy jó filmet, sportolunk, vagy csak alszunk egy jót.

Köszönjük hogy időt szántatok az interjúra, minden jót 2012-re.
Mi köszönjük, és hasonló jókat.


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.