Leon Bolier

A holland dj producer, Leon Bolier 1980-ban látta meg a napvilágot Elspeet városában. Akárcsak sorstársai, ő is nagyon fiatalon elkezdett érdeklődni a zene iránt, 8 évesen zongoraleckéket vett, pár évvel később pedig, amikor meghallotta az Energy 52 féle nagy klasszikust, a Cafe del Mar-t, beleszeretett a trance műfajba. 

Kezdetben egy az otthonától pár száz méterre lévő helyi klubban zenélt, eközben kísérletezett, csiszolgatta hangzásvilágát, aztán testvérével, Bart-tal közösen összeállva megjelent pár szerzeménye a 2000-es évek elején.

2003-ban a frissen alapult Armada-hoz szerződött, több remixet is megjelentetett, majd 2005-től aztán érkeztek saját zenéi is, melyek közé olyan darabok tartoztak mint a Beyond, a Summernight Confessions, a Back In The Days, a The Journey vagy az Elsa Hill-lel közös nagy sláger, a No Need To Come Back.

2008-ra már egy sikeres, elismert előadónak számított, ebben az évben olyan nagy slágerei jelentek meg, mint a Lost Luggage, az I Finally Found, vagy az Ocean Drive Boulevard.
Szintén ekkor debütált első szerzői albumával, ami két cd-s volt, és a Pictures címet viselte.
Olyan előadók működtek közre az albumon mint Joop, Cliff Coenraad, Jonas Steur, Sied van Riel, Galen Behr vagy Daniel Wanrooy.

A soron következő művészlemezre két évet kellett várni, ez volt a Phantasma, ami ismét két korongot foglalt magába, és ezen is nem kisebb nevek segítették Leon-t a munkában, mint John O'Callaghan, Marcus Schossow, Joop, Sied van Riel, W&W, Roger Shah, vagy az énekesnők közül Fisher, Alana Aldea és Marieke de Kruijff.
A következő év termése közé tartozott a Cape Town, az Ost Kaas, a Vengeance Vengeance, a The Peacemaker és a The Lovemaker is.

2009-ben vágott bele a rádióműsorozásba, a kéthetente hallható mixek Streamlined néven futnak, akárcsak a 2009 óta jelentkező mixalbumsorozata, vagy a 2010-ben alapított kiadója. Leon először 2008-ban szerepelt a Dj Mag listáján, egy évvel később pedig már a 63. helyen szerepelt.



Leon Bolier website / Leon Bolier twitter / Leon Bolier facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.