Alex Morph "mindig valami minőségire törekszem"

Alex Morph-ot pár nappal a birminghami Gatecrasher-en való fellépése előtt érték utol egy interjúval, melyben egy újabb közelgő szerzői albumról, és más egyéb produkcióról is szót ejtett, valamint összegezte az óévet és a műfajt is, és persze maga a buli is szóbajött, ahol olyan előadók oldalán lép majd fel mint Paul Oakenfold, Jonh O'Callaghan vagy Protoculture.

Hallom új albumon dolgozol, mit tudhatunk meg róla?
Nos igaz a hír, jelenleg gőzerővel folyik a termelés, a készülő anyagok mind nagyon tetszenek. Már megvan az album címe is, de ezt még titokban tartom egyelőre. A kiadás dátuma még nincs meg, de folynak már a tárgyalások az Armada-val, hogy találjunk egy megfelelő dátumot.

Karriered során több mint 100 remixet készítettél, minek tudható be ez a hatalmas mennyiség, milyen kihívásokkal kell szembenézned?
Ha jól tudom több mint 200 remixem készült már az elmúlt évek során, de hogy miért ilyen sok? Nem tudom, a postafiókom mindig tele van felkérésekkel, és néha jól esik rátenni a kezem néhány ilyen anyagra. Mindig valami minőségire törekszem, és úgy tűnik vevők erre az emberek. Minden remixnél ugyan az a kihívás, adott az eredeti dal, amibe aztán bele kell csempésznem a saját hangzásvilágomat. Ez néha meglepően egyszerű, néha pedig azt kívánom bárcsak könnyebb lenne...

2011 egy csodálatos éved volt, mik voltak a legemlékezetesebb történések?
Az év során rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a Hands On Armada album kapcsán, ami tényleg 2011 egyik csúcspontja volt számomra, aztán ott voltak a fellépések is, az A State Of Trance 500, ami nagyon izgalmas volt, továbbá megjelent egy kislemezem és számos remixem is.
A HeavensGate kapcsán is csak azt mondhatom, hogy remek évet zártunk, rengeteg emlékezetes show, Németország, Ibiza stb stb... és végül az A State Of Trance hallgatói az év második legjobb dalának szavazták meg az An Angel's Love-ot.



Milyen nagy nevekkel szeretnél együtt dolgozni 2012-ben?
Ezt minden alkalommal megkérdik tőlem, korábban már emlegettem pár nevet, és mindig kerülnek új nevek is a listámra, de úgy döntöttem nem beszélek ezekről. Majd az idő eldönti kikkel sikerül együtt dolgoznom, egy részük megvalósul, de sok csak álom marad örökre. Amit viszont elárulhatok, hogy ötleteket gyűjtünk Armin van Buuren-nel és Ana Criado-val, hogy elkészítsünk egy újabb Triple A felvételt. A Winter Stayed népszerű volt, miért ne folytatnánk ezt a projektet?

Úgy tűnik hogy a trance visszatérőben van, mit gondolsz erről?
Visszatérés? Hogy őszinte legyek, nem hiszem hogy eltűnt volna. A trance egy nagyon színes műfaj, megannyi stílust és hangzást foglal magába, az elektronikus zenei műfajok közül a legszínesebb, folyamatosan fejlődik, mindig újabb és újabb impulzusok érik. Dj-ként korlátlan lehetőségei vannak az embernek.

Hogyan tudtál ilyen hűséges maradni a műfajhoz?
Nos igen, erről beszéltem az előbb. A határok elmosódtak, ha meghallgatsz pár számot, és megpróbálod elemezni őket, rájössz miről beszélek.
Vajon hol kezdődik a trance, és hol ér véget a house? Na és a tech trance? Szóval ma már nem nagyon lehet bekategorizálni a zenéket, és azt mondani ez ilyen műfaj, az meg olyan.

Korábban játszottál már egy bulin Paul Oakenfold-dal?
Tulajdonképpen ez lesz az első közös fellépésünk Mr. Oakenfold-dal, már nagyon várom, mindig is nagyra becsültem őt.

Mit várhatunk tőled a Gatecrasher-en?
Ez nehéz kérdés, sosem tervezek előre. Az hogy mit játszok, az mindig az emberektől, és a hangulattól függ. Talán lesz pár új anyag, remix, de nem ígérek semmit, ha úgy érzem eljött az ideje egy számnak, akkor lefogom játszani.


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.