Tydi

Tyson Illingworth 1987 május 31-én látta meg a napvilágot Ausztráliában, a Queenslandi Sunshine Coast-ban született és nevelkedett. Kezdetben inkább a punk műfajt érezte magáénak, aztán tinédzserként 15 évesen elkezdett érdeklődni az elektronikus zene iránt, ami aztán gyorsan magával is ragadta. 

Az első lemezlejátszó megvásárlását követően, hamar kiderült, hogy van érzéke a műfajhoz, már 16-17 évesen sorra nyerte a különböző dj versenyeket. Tydi ezután a Sidney-i Zeneművészeti Konzervatórium-ba járt, ahol aztán sikeresen le is diplomázott, és ezekben az években már számos klubban rezidenskedett.

2008-tól kezdve aztán futószalagon érkeztek a kislemezek, egy évvel később pedig már megjelent a Look Closer is, a fiatal ausztrál debütáló albuma, melyen szerepelt többek közt a Meet Me In Kyoto, a Russia, és az Under The Stars is. A lemez nagy siker volt, ám az igazán komoly dolgok még csak ezután következtek.

Tydi vokálosabb vizekre evezett, majd az ír énekesnővel, Audrey Gallagher-rel együttműködve megszületett a You Walk Away, amit még az A State Of Trance 2009-en is hallhattunk, majd következett Dennis Sheperd-del és Marcie-val a Somehow.
Az év végén elindította saját rádióműsorát, mely Global Soundsystem címen fut.

A 2010-es évben megintcsak a vokálos zenéket helyezte előtérbe, és egy addig szinte ismeretlen kanadai francia származású énekesnővel, Tania Zygar-ral állt össze, és megjelent első közös szerzeményük a Vanilla, melyet aztán a Half Light követett. De ebben az évben még Audrey-val is készült egy új szám, a Calling, és az év elején az instrumentál vonalról érkezett a Good Dream.

A következő évben jött a Never Go Back és a Why Do I Care, melyek már az új nagylemez beharangozói voltak. A Shooting Stars a nyár végén lett kiadva, melyen összesen 18 alkotást hallhattunk, köztük a már említett dalok közül is szerepelt pár, valamint az újdonságok közül ott volt a Greater Heights, az Acting Crazy, és a Worlds Apart is. A fiatal ausztrál mára a világ elektronikus zenei elitjéhez tartozik.



Tydi website / Tydi twitter / Tydi facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.