Orjan Nilsen

A norvég fiatalember, Orjan Nilsen 10 évet simán letagadhatna korából, ugyanis cseppet sem látszik meg rajta, hogy 1982-es születésű. Emberünk egy június 14-i napon jött világra, a hűvös Norvégia északi partjainál fekvő Kirkenes-ben. Mindössze 7 éves volt mikor megkapta az első billentyűzetét, melyen napi szinten gyakorolt. 

Tinédzserként rengeteg holland trance albumot meghallgatott, amik nagy hatást gyakoroltak rá. 16 évesen szert tett az első szintetizátorára, majd a következő években egyre komolyabb felszereléseket vásárolt. 2004-től aztán komolyabban belemerült a zeneszerzés és remixelés világába, ám ezek még nem hivatalos munkák voltak, de némi figyelemre már így is szert tett.

Két évvel később jelent meg első hivatalos kislemeze, ami az Arctic Globe volt, és a legnagyobb dj-k is játszották világszerte. Ezután még kiadott pár zenét, de az igazi áttörést a 2008-ban érkező La Guitarra jelentette számára, ami minden valamirevaló mixalbumon szerepelt, és melynek dallamát minden trance rajongó kívülről fújta.

A folytatásban olyan zenék jöttek mint a Vivida, a Black Mamba, vagy a Villa Blanca, melyek ha nem is lettek olyan nagy slágerek mint a La Guitarra, azért jól mutatnak Orjan diszkográfiájában.
2010-ben aztán magasabb fokozatba kapcsolt, mennyiségben több, minőségében pedig komolyabb produkciókat tett le az asztalra. Sanctuary, Lovers Lane, Shoutbox, So Long Radio, és a Virtual Vault-tal közös Too Late című száma is ekkoriban került megjelenésre.

2011-ben folytatta a slágergyárosdit, olyan számokat írt mint a Go Fast, a Mjuzik, a Between The Rays, az Anywhere But Here, az Atchoo, vagy a Viking, melyek közül a nyáron bemutatott debütáló albumán, az In My Opinion-on több is szerepelt.

Stílusa az évek folyamán beérett, ma már ha akarna se tudna gyenge számot kiadni a kezei közül, remixei pedig rendre kifogástalanul sikerülnek. Ja és tudja az örök ifjúság titkát.



Orjan Nilsen website / Orjan Nilsen twitter / Orjan Nilsen facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.