Dash Berlin

A Dash Berlin név mögött a dj Jeffrey Sutorius, és két társproducer, Eelke Kalberg és Sebastiaan Molijn áll. Jeffrey 1979-ben született Hágában, édesapja révén zenész családból származik, így fiatalon megismerkedett a dallamok világával. Tizenéves korába aztán jött az elektronikus zene, és Dash néven beállt a dj pult mögé, majd később művésznevét kiegészítette Dash Berlin-né. 

2006-ban hozzá társult két neves producer is, Kalberg és Molijn személyében, akik korábban közreműködtek az Alice Deejay formációban is.
Sokat nem is kellett várni, hogy hallassanak magukról, 2007-ben a kasszasikernek számító Till The Sky Falls Down-nal jöttek, láttak és győztek. A dal számos mixlemezen szerepelt, többek közt Armin Universal Religion albumán is helyet kapott.

A következő sláger közel két évet váratott magára, de hasonló sikereknek örvendett mint elődje, ez volt a Cerf, Mitiska & Jaren formációval közös Man On The Run. Ez év szeptemberében pedig érkezett még az Emma Hewitt által felénekelt Waiting is.
Októberben megjelent az első nagylemez, a The New Daylight, melyen olyan nevekkel dolgozotak együtt Dash-ék, mint Susana, Sarah Howells vagy Dj Remy, és melyen hallhattuk a korábban már említett dalokat is.

2010-ben érkezett mixalbum sorozatuk első része, az United Destination, melyből minden évben kapunk egy egy új darabot, valamint amiről még emlékezetes volt ez az év, az a Dj Mag-on való zseniális szereplés, Dash új belépőként a 15. helyen nyitott.

A következő év elején lett kiadva a Disarm Yourself, melyhez ismét Emma adta hangját, valamint ATB új albumára felkerült egy közös trekk, mely az Apollo Road címet viselte, a nyáron pedig érkezett a Better Half Of Me, melyben Jonathan Mendelsohn énekelt.
Dash ebben az évben már a világ 8. legjobb dj-jének számított. A hangzás melyet a Dash Berlin képvisel, mára százezrek kedvencévé tette a formációt.



Dash Berlin website / Dash Berlin twitter / Dash Berlin facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.