Myon & Shane 54 "egy két mashup mindig becsúszik"

Az Égető Márió és Császár Előd alkotta párossal alig 4 éve találkozhattunk először, ennek ellenére óriási nemzetközi elismerésre tettek szert, gond nélkül vették az akadályokat, olyannyira hogy idén már a 3. éve, hogy szerepelnek a Dj Mag 100-as listáján. 
Egy amerikai fellépésük előtt készült velük egy interjú az USA Trance Movement által, melyben számos jövőbeli tervről tettek említést a srácok.

Helló srácok, hogy vagytok? Nemrég ment le a rádióműsorotok 100. epizódja, ami komoly eredmény, hogyan ünnepeltétek meg?
Shane: A műsor nemsokkal azután indult, hogy felléptünk az ASOT 400-on, ami a második nemzetközi fellépésünk volt 2009-ben.
Volt néhány ötletünk, elképzelésünk, de sosem hittük hogy ilyen messzire eljutunk. Még mindig furcsa belegondolni, hogy ennyi ember hallgatja meg hétről hétre a mixeinket. Rengeteg visszajelzést kapunk, és lehet hogy sablonosan hangzik, de a rajongók miatt érdemes csinálni.
Myon: Egy kanadai utunk során ünnepeltünk, amikor épp volt pár szabadnapunk. Készítettünk egy hagyományos epizódot, és arra gondoltunk, hogy össze kéne dobni egy hosszabb mixet is, csak hogy megmutassuk, milyen messzire jutottunk el a kezdetek óta. De amikor a mix már elérte a 4 és fél órát, rájöttünk, hogy nem leszünk képesek mindent belepréselni. Így a számok, remixek egy része majd a 200. epizódban lesz hallható, és persze lesznek új anyagok is.
Jó volt visszahallgatni az elmúlt 3 év munkáját, akadt pár rég nem látott darab. Lesz majd egy ID100 Celebration Hawaii-ból az újévkor, és most ez az amit nagyon várunk.

Hogy vélekedtek a változó edm szcénáról, amire újabban nagy hatása van a popnak. 
Ti hajlandóak lennétek stílust váltani, hogy beleilljetek ebbe a képbe?
Myon: Ez fordítva is igaz, hisz a popzene is sokat változott az edm hatására, minden popzenész nagy dj-vel akar együtt dolgozni. Ezeknek az embereknek általában nincs is sok fogalmuk az edm-ről, a pophoz van érzékük. Persze ez az underground dj-knek nem tetszik, de mi nem feltétlenül gondolkodunk így erről. Ez egy jó dolog, ami sok új ajtót megnyithat.
Shane: Nem hiszem hogy valaha is beállnánk abba a sorba, ami zeneileg nem mi vagyunk, viszont mi is rendelkezünk pop háttérrel, így elképzelhető hogy készítünk dalokat olyan művészekkel, akiket mi is szeretünk, és így olyan emberek is megismerhetnek minket, akik amúgy nem tudnak sokat a műfajról. Ezt történik most amerikában is.



Kik azok a művészek akikkel szeretnétek együttműködni a jövőben? Mi a helyzet a Velvetine projekttel?
Myon: Az új Velvetine dal már elkészült, de mivel mi használtunk egy zongora riffet Thomas Newman-től, aki az egyik legjobb filmes zeneszerző, engedélyt kellett tőle kérnünk. A dal meghallgatása után meglepően gyorsan beleegyezett, így pár napja az Above & Beyond már be is mutatta a The Great Divide-t a TATW 400-on, a visszajelzések pozitívak.
Shane: Jónéhány név van akikkel szeretnénk együtt dolgozni, de ezekről még nem szívesen beszélünk. Vannak akik nyitottabbak az edm-re, de idővel remélem mindenki látni fogja, hogy milyen elkötelezettek vagyunk a zeneszerzésben és a jó produkciókban.

Mondanátok valamit, amit mi tudunk meg elsőként?
Myon: Korábban szakácsként dolgoztam egy ideig.
Shane: Allergiás vagyok a paradicsomra.

Számíthatunk albumra a közeljövőben?
Shane: Január 13-án érkezik az első duplalemezes mashup albumunk az Armada-nál. Már fél éve dolgozunk rajta, az engedélyezési folyamat kész rémálom volt, de most boldogok vagyunk, alig várjuk hogy ti is halljátok a végeredményt.
Myon: Szerzői albumon is dolgozunk már egy éve, sok dalunk van már, de a munka nagyrésze még hátravan. Elég aprólékosak vagyunk, így még egy ideig biztos eltart míg mi befejezzük.
Valami mást akarunk a hagyományos albumokhoz képest, amik napjainkba vannak. A dalszerzés a legfontosabb, enélkül nincs jó album.

Amikor épp nem úton vagytok és nem mashupokat gyártatok, mivel kapcsolódtok ki?
Myon: Zenét gyártunk lazulásképp. Mindig dolgozunk valamin, ha nem egy számon, akkor különböző mintákat készítünk, új eszközöket próbálunk ki, új dolgokat fedezünk fel. Néha akkor születnek a nagy dolgok amikor nem is számítunk rá.

Amerika már nagyon vár titeket, mire készüljenek a rajongók?
Myon: Mindig is szerettük Amerikát és a tömeg lelkesedését, alig várjuk az utazást, és hogy egy remek bulit csináljunk. Lesznek új zenék, és egy két mashup mindig becsúszik.
Shane: A Cinnabons-ról (sütemény) nem is beszélve, amit annyira szeretek, sosem érem be egy darabbal.


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.