Jonas Steur

Jonas Steur 1982-ben született a belgiumi Hamont-ban, a belga holland határ menti kisvárosban, ahol szüleivel és öccsével Simon-nal élt, aki később szintén a zeneiparban kötött ki. Jonas zenész családból származik, így nem is volt kérdéses, hogy mivel foglalkozik majd a jövőben. Tizenévesen az elektronikus zene rabjává vált, alig volt 15 mikor először megpróbált saját számokat írni, két évvel később pedig már egy lemezszerződést is kötött vele egy kiadó. 

Zenei pályafutását Silvertear néven kezdte, aztán 2004-ben Estuera néven is elkezdett zenéket írni, mára főleg ezen és polgári neve alatt jelennek meg számai.
Első komolyabb sikereit is Estuera-ként érte el, amikor a Black Hole-hoz szerződött, és megjelent Travels című kislemeze, majd rá 1 évre érkezett a Palma Solane, ami Tiesto ISOS mixalbumán is szerepelt.

Szintén ebben az évben került terítékre a Castamara és Silent Waves címre hallgató szerzeményei, melyeket már Jonas Steur-ként alkotott, és melyek által végleg megalapozta hírnevét, és a legnagyobb dj-k is felfigyeltek rá.

A 2007-es év nagy mérföldkőnek számított az életében, ekkor jelent meg első szerzői albuma, ami a Born For The Night címet viselte. A lemez két cd-s volt, és olyan szerzeményei szerepeltek rajta mint a Silent Waves, a 7 Clouds, a Palma Solane, a Second Turn, vagy a Jennifer Rene-vel közös óriási sláger, a Fall To Pieces és a Bure Bliss.

A következő év legemlékezetesebb momentumai közé a Why Work When You Can Play, a Leon Bolier-rel közös Lost Luggage, és a Julie Thompson által felénekelt Cold Winds tartozott. 2009-ben olyan kislemezek kerültek megjelenésre mint például a Simple Pleasures vagy az öccsével közös Save Me.

A 2010-es évben két Estuera szám következett, valamint Jonas újra kollaborált Julie Thompson-nal, és megszületett a Side By Side daluk. Szintén ebben az évben jártunk mikor megjelent egy Tales címet viselő minialbum, melynek 2. része 2011-ben érkezett, amin az ISOS 9-en debütáló Still I Wait is szerepelt, melyben ismét Jennifer Rene énekelt.

Jonas Steur ha nem is a műfaj legmeghatározóbb előadói közé tartozik, zenéi mégis rengeteg elismerő fülre, rajongóra találtak az évek során.



Jonas Steur website / Jonas Steur twitter / Jonas Steur facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.