Eco "zenéim világszerte elismerő fülekre találnak"

Az instrumentál zenék újgenerációs előadói közé tartozik az amerikai fiatalember Marcello Pacheco, aki rövid idő alatt jellegzetes, kemény, ugyanakkor dallamos zenéivel írta be nevét a trance történelemkönyvébe. 
Eco nemrég fellépett az Electric Zoo fesztiválon, ahol a The Kids Want House blog szerkesztője interjút készített vele, melyből az kiderült, ki a legnagyobb példaképe.

Kezdjük pár alapvető dologgal, ki vagy, honnan jöttél,  és mióta vagy a pályán?
Marcello Pacheco vagyok, művésznevemen csak Eco, egy trance dj producer New Jersey-ből. Már 10 éve hallgatom a műfajt, 7 éve pedig saját zenéket is írok.

Miért épp a trance, mitől oly különleges számodra?
Mindenféle zenét szeretek ami érzéseket, érzelmeket vált ki belőlem. A trance-t azért választottam mert ez egy táncolható műfaj. Jó látni a szinte őrjöngő, táncoló tömeget, az arcukra írva az érzéseikkel.

Mesélj egy kicsit a termelés folyamatáról, honnan merítesz inspirációt?
Rengeteg rock és chillout zenét hallgatok - trance-t nem is nagyon a napokban - most ezekből próbálok ihletet meríteni. A fejemben születik egy dallam, és a zeneírást ezzel a fő dallammal kezdem általában, aztán később erre építkezek, az ütem, a hangszerek, az ének csak ezután jön.

A dj-zést vagy a producerkedést szereted jobban?
Utóbbit. Azt gondolom, hogy minden nap utazni fellépésről fellépésre, és más előadók dalait játszani megélhetésszerűen, csak bizonyos mértékben lehet kielégítő. Szükség van saját számokra, és látni a tömeg reakcióját mikor ezeket lejátszom, az hihetetlen érzés.

Mi késztetett arra téged hogy rájöjj, zenei karrierre vágysz? Milyen volt az átmenet, amikor egy átlagos rajongóból, egy profi, ígéretes művésszé váltál? 
Ez egy érdekes kérdés, mert még mindig nem tartom ezt az egészet karriernek, talán majd idővel. Egy héten körülbelül 5 napot foglalkozok az építészettel, ami egy nagyon stresszes munka, de ez segít abban hogy jobb producer lehessek.



Mikor felléptél az Electric Zoo fesztiválon az emberek mind köszöntöttek, üdvözöltek téged, meg lehet szokni valaha is ezt az ismertséget?
Hihetetlen hogy ennyi ember felismer a világ minden tájáról. Elég félénk srác vagyok, amikor dj-zek akkor is inkább szívesebben elvonulnék egy kicsit a háttérbe, vagy egy sötét kis sarokba.
Lehet hogy a fellépéseim nem mindig teltházasak, de tudni azt, hogy a zenéim világszerte elismerő fülekre találnak, az remek érzés.

Van példaképed akire szeretnél hasonlítani.
Nos igen, Ferry Corsten-t nagyon tisztelem mint producer. Ő feljutott a csúcsra, és az elmúlt két évtizedben rendkívül népszerű is maradt. Csak teszi a dolgát, ha kell megújul, nagyon jól alkalmazkodik bármihez. Egy hosszú utat járt be, és mindenki ismer tőle egy két slágert.
Sok dj elmegy más producerekhez, akiknek elmondja az elképzeléseit, és fizet azért, hogy írjanak neki egy számot, és ez az ami megöli ezt a műfajt.

Melyik az a szám amire azt mondod, bárcsak a tiéd lenne?
Orbital-tól a Halcyon And On And On.

Mit várhatunk tőled a jövőben?
Az albumom megjelenése óta már egy csomó új anyagon dolgoztam, 2012 elejére várható pár kiadványom, amik a korábbi zenéimet idézik majd, ugyanakkor nagyon előremutatóak, igazi nagyszinpadi zenék lesznek.

Végezetül üzensz valamit az olvasóknak?
Ne hagyd hogy a Dj Mag határozza meg azt, hogy milyen előadók zenéit hallgatod, kiknek a fellépésére mész el. Keresgélj bátran kevésbé ismert előadók után, és meglátod mennyi tehetséges művész van még a 100-as listán kívül is.


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.