Alternatív rock, ahogy mi szeretjük

Még mielőtt bárki is azt hinné rossz helyen jár, vagy stílust váltott az oldal, azt megnyugtatom, semmi ilyenről nincs szó, csupán egy cikk erejéig kitekintünk az előadóink számára kiváló remix alapanyagot nyújtó alternatív rock világába. Az alternatív előtagot az underground műfajokra szokták használni, a rocknak ezen ága a 80-as években jelent meg, aztán maga a kifejezés a 90-es években terjedt el világszerte. 

Ilyen banda például a Snow Patrol, a The Killers, és a Coldplay is. Nem hiszem hogy bármelyiküket is be kéne mutatnom, egyrészről az oldal más műfajok felé orientálódik, másrészről pedig aki kizárólag csak elektronikus zenét hallgat, valószínűleg még ő is hallott róluk, hisz világhírű bandák, és nem egy slágerüket remixelték már sikeresen kedvenc előadóink. 

Snow Patrol-tól a Chasing Cars-ben olyan nevek láttak fantáziát mint Richard Durand, Topher Jones, vagy Tiesto, aki az Open Your Eyes-hez is készített egy remixet még 2007-ben. De itt van még az If There's A Rocket, ami számunkra igazából Marcus Schossow neve által lett ismert.

Előadóink nem kímélték a The Killers szerzeményeket sem, a Read My Mind-hoz az amerikai duó, a Gabriel & Dresden, a Human-hoz a négyszeres világelső Armin, a Spaceman-hez pedig Tiesto és Sander is készített egy egy kiváló átiratot.

Végül pedig a Coldplay, akinek Clocks-ját Royksopp, Fedde le Grand, és a Gabriel & Dresden duó is remixelte, sőt utóbbiak még a White Shadows-t is. Az együttes pár hete mutatta be legújabb számát, a Paradise-t, ami nagy slágernek ígérkezik, hisz a rövid idő ellenére is már Mike Foyle, Tiesto, és Fedde le Grand is kezelésbe vette a dalt.



Íme két nagy kedvenc, az egyik a The Killers-től a Read My Mind, természetesen G&D verziójában, valamint a legfrissebb Coldplay nóta, a Paradise Mike Foyle-tól. Habár az ilyen típusú zenékhez készült remixek - készítse bármelyik előadó is - még mindig nagyon messze vannak a trance-től, még elkészítésük után is inkább rock-ként jellemezném őket, mintsem elektronikus zenének, hisz megmaradnak a fő motívumok, jellegzetességek, mégis olykor nagyon jól esik ezekhez hasonló muzsikákat hallgatni.


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.