Above & Beyond - Anjunabeats 9

Tartalmas év áll a három angol úriember mögött, kislemezek, videoklipek és egy szerzői album is kiadásra került idén, így már csak az immáron 9. éve folyamatosan megjelenő Anjunabeats mixlemez hiányzott a terítékről, de mára már ezt a pontot is letudottnak nyilváníthatják a srácok. 

Egy intro féleséggel indulunk, ami a trió új száma, a kezdés szép, de számomra vérszegény. Egészen Andrew Bayer és Matt Lange közös trekkjéig váratott magára a csoda, ami névszerint az In And Out Of Phase, melyben Kerry Leva dúdolászik.

Ezután megint instrumentál zenék hada következik, melyek messze nem a legmaradandóbb alkotások, kicsit bele is fárad az ember a hallgatásába. Aztán Genix számánál felébred, de nem azért mert annyira jó, pont ellenkezőleg, számomra nagyon idegesítő, viszont az első korong vége már egész korrekt lett, két Oliver Smith szerzemény is érkezik, és a trió You Got To Go-ja is felcsendül.

A második lemez egy elektrosabb számmal nyit, mely Mat Zo dub verziójában hallható, amit Mat egy vadonatúj szerzeménye követ, nálam vajmi kevés sikert aratva. Újabb Above & Beyond dal érkezik, az Every Little Beat Myon-ék mixében, ami egész kellemesre sikeredett.

A progresszív house egyik új üstökösének, Andrew Bayer-nek sikerült meglepnie, egy remek, fülbemászó nótával rukkolt elő, melyben a Gabriel & Dresden páros által már jól ismert Molly Bancroft énekel. Egy másik ilyen üstökössel folytatjuk a sort, Arty-tól a barátnője ihlette Kate érkezik, hibátlan, felemelő muzsika.

Amit még megemlítenék az a Mat Zo etap a lemez végefelé, a Frequency Flyer-rel és a Mozart-tal, utóbbit Arty-val közösen készítette, de nálam épphogy csak nem veri le a lécet.
Sokallom az instrumentális zenék számát, de a fő gond, hogy abból is kevés az emlékezetes darab. Egy kis vokállal, és dallamosabb, karakteresebb zenékkel lehetett volna mit tarkítani az összképen.

Kiadó: Anjunabeats
Műfaj: Trance
Megjelenés: 2011.11.13.

01. Above & Beyond - Tokyo
02. Parker & Hanson - After Thought
03. Breakfast pres. Keyworth - Median
04. Cramp - RU116
05. Andrew Bayer & Matt Lange feat. Kerry Leva - In And Out Of Phase
06. Oliver Smith - New Dawn
07. Norin & Rad - Bloom
08. Above & Beyond - Formula Rossa
09. Maor Levi & Bluestone - On Our Own
10. Genix - Higher State
11. Oliver Smith - Symmetry
12. Above & Beyond feat. Zoe Johnston - You Got To Go (Kyau & Albert remix)
13. Ost & Meyer - Britanica
14. Oliver Smith - Progress

01. Tate & Diamond feat. Nicolai - Electrified (Mat Zo Electrofied dub)
02. Mat Zo - Bipolar
03. Above & Beyond feat. Richard Bedford - Every Little Beat (Myon & Shane 54 mix)
04. Jaytech - New Vibe
05. Andrew Bayer feat. Molly Bancroft - Keep Your Secrets
06. Arty - Kate
07. Jaytech - Overdrive
08. Super8 & Tab feat. Jan Burton - Slow To Learn (Maor Levi Club mix)
09. Nitrous Oxide - iPeople
10. Mat Zo - Frequency Flyer
11. Mat Zo & Arty - Mozart
12. Cramp - Catch The Eye
13. Sunny Lax - Contrast
14. Mike Koglin vs. Genix - Dyno


2 hozzászólás:

Greg Sanchez írta...

Egyetértek, egy pár gázosabb instrumentális zene helyett vokálossal simán verte volna az idei mixalbumtermést. Utoljára a 3. és a 4. Anjunabeats volt számomra az, amit kompromisszumok nélkül elfogadtam és imádtam. :) Amúgy pedig elég lenne egy CD-nyi anyag is, nem tudom miért kell mindig duplázni a korongokkal, rengetegszer a mennyiség a minőség rovására megy.

Andsen írta...

Hát az ide év nem a mixalbumokról lesz emlékezetes, az egyszer biztos. A jó számok tényleg elfértek volna 1 cd-n, de az visszalépés lenne a srácoktól, így úgy tűnik inkább vállalják a kockázatot, hogy a kiadó gyengébb zenéi is felkerüljenek a lemezre, ami ugye a hallgatóság nemtetszését eredményezi. Ez van sajnos.

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.