Gareth Emery

Az 1980-as születésű Gareth Thomas Rhys Emery, művésznevén csak Gareth Emery, az angliai Southampton-ban látta meg a napvilágot. Az úriember jelenleg Manchester-ben él. Már nagyon fiatalon foglalkoztatta a zene, végül több műfajba is belekóstolva az elektronikus zene mellett kötött ki. 

22 évesen debütált első önálló alkotásával, ami a Nervous Breakdown címet viselte, ezt a számot is, akárcsak pályafutásának első pár szerzeményét GTR művésznéven publikálta. Egymás után érkeztek a kislemezek, Gareth pedig egyre nagyobb elismerésre tett szert, a Mistral című száma olyan előadók tetszését nyerte el mint Paul van Dyk, Tiesto, Armin van Buuren vagy Ferry Corsten.

Sorra járta az anglai klubbokat, és ismertette meg nevét a közönséggel, eközben szép lassan készültek az új szerzemények, remixek. GTR nevétől elbúcsúzott, és ezután Garet Emery néven érkeztek a számai. 2006-ban Lange-val és Jon O'Bir-rel is kollaborált, ekkor már nem volt visszaút, karriere rohamosan ívelt felfelé.

Szintén ebben az évben jártunk, mikoris több rádióállomás is felkereste őt, hogy készítsen mixeket nekik, ám ő nem élt a lehetőséggel, ehelyett elkészítette első podcast-jét, melyből mára több mint 150-et jegyez. A következő években olyan slágerei láttak napvilágot mint a More Than Anything, a This Is That, az Exposure, a Metropolis, és az I Will Be The Same.

Első komolyabb mixlemeze, a The Sound Of Garuda volt 2009-ben, ami kiadójáról, a Garuda-ról kapta nevét, és 2011-ben érkezett ennek folytatás. A 2010-es év sem múlhatott el Gareth nélkül, sok sok várakozás után kiadta első szerzői albumát, a Northern Lights-ot, melyen szerepelt többek közt a Lucy Saunders féle Sanctuary, a hugával közös Too Dark Tonight, a Citadel és a Global is.

Gareth 2006-ban szerepelt először a Dj Mag listáján, ekkor a 34. helyen nyitott, és évről évre előkelőbb helyezést zsebelt be magának. Nem az az előadó aki tucatszámra ontja magából a zenéket, általában csak ritkán, de akkor maradandót alkot.



Gareth Emery website / Gareth Emery twitter / Gareth Emery facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.