BT

Brian Wayne Transeau, azaz BT, az elektronikus zene egyik igencsak meghatározó alakja, zenei munkásságával, karrierével rengeteg előadót motivál. 1971-ben született román szülőktől a Marylandi Rockville-ben, ahol már gyerekkorában megismerkedett különböző hangszerekkel, később egy zenei főiskolába járt, ám érdekes módon eltanácsolták. Mára sikeres producer, zeneszerző, dalszövegíró és emellett még énekel is.

Pályafutása a 90 évek elején kezdődött, kezdetben Ali Shirazinia-val és Sharam Tayebi-vel, azaz a Deep Dish két frontemberével dolgozott együtt, később aztán felfigyelt rá Sasha és Paul Oakenfold, akik támogatták őt munkásságában.

Első komolyabb sikereit 96-ban könyvelhette el magának, a Tori Amos-szal közösen készített Blue Skies száma óriási siker lett. Ekkor már túl volt első szerzői albumán is, ami az Ima címet viselte, 97-ben pedig érkezett a 2. nagylemez az Escm, melyen a mára klasszikusnak számító Flaming June-t is hallhatjuk. Egyedi hangzásvilágával rengeteg rajongóra tett szert rövid idő alatt, és már ekkoriban beírta nevét a trance kis történelemkönyvébe.

Teltek az évek, jöttek az albumok, 99-ben a Movement In Still Life, 2003-ban az Emotional Technology, melyen énekesként is feltűnik, végül 2006-ban a This Binary Universe, ami szokás szerint rengeteg újdonságot tartogatott, hisz albumról albumra változott BT hangzásvilága.
Mint említettem az évek során vokalistaként is bizonyított, Tiesto és Armin oldalán is, valamint saját lemezein rendre hallhattuk őt énekelni.

De több film és videojáték zenéje is az ő nevéhez fűződik (Halálos iramban, A rém, Nyomás, Need For Speed Most Wanted, Fifa 2002).
2010-ben érkezett a következő albuma, mely a These Hopeful Machines címet viselte, ahol a rockosabb vonalak is szerepet kaptak, a lemezt még Grammy díjra is jelölték, ami nem csoda, tekintve hogy olyan számok szerepeltek rajta mint az Every Other Way, az A Million Stars, a The Light In Things vagy a Rose Of Jericho.

BT nagyon sokoldalú előadó, hangzásvilágát nehéz körülírni, folyton változik, de amíg olyan zenék születnek a kezei alatt mint az Anomaly, a Remember, a Dreaming, a Force of Gravity, vagy az Every Other Way, addig semmi okunk aggodalomra.



BT website / BT twitter / BT facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.