Divat lett a remix albumok készítése?

Pár éve még csak ritkaságszámba ment, hogy egy előadó megjelentette szerzői albumát, ami sikeres volt, népszerű, remixek is készültek az albumon szereplő számokhoz, és ezt követően a nagylemezből egy remixed verziót is bátorkodott kiadni. Ez néhány éve majdhogynem kuriózumnak számított, nem úgy mint napjainkban. 

Annó az efféle remix albumokat csak a legnagyobb, legnépszerűbb előadók engedhették meg maguknak, gondolok itt Markus Schulz-ra, az Above & Beyond-ra, Tiesto-ra, és Armin-ra, mára nekik szinte alapkövetelmény lett, hogy ha kiadnak egy albumot, annak egy éven belül érkeznie kell a remixelt verziójának.

Mára viszont úgy tűnik, hogy mindenki megengedheti azt, hogy egy ilyen lemezt is magáénak tudhasson. Ennek elvileg örülnünk kéne, de sajnos a hallottak alapján inkább ellenzem az efféle megjelenéseket.

Az utóbbi időben egyre több ilyen albummal találkozhatunk, unalmas, semmitmondó feldolgozásokkal telepakolva, csak hogy pár előadót említsek, akiknek az elmúlt hetekben jelent meg remix albuma; Markus Schulz, Aly & Fila, BT, Armin van Buuren, és ami a vicc kategóriát súrolja, egy énekesnő, Susana is beállt a sorba. Ami közös ezekben a lemezekben, az az hogy mind harmatgyenge próbálkozásokkal van megtömve, ritka a jó remix még a nevesebb dj-ktől is.

Nem értem miért kell ezt ennyire erőltetni, ha még az imént említett Markus és Armin is felsül vele. De korábban már Paul van Dyk, Ferry Corsten, Dash Berlin, és John O'Callaghan is bemutatta, hogy hogy kell egy amúgy jó albumot elszúrni.

Persze ott van az Above & Beyond trió, akik neve alatt még nem jelent meg rossz remix album (remélem a jövőben a Group Teraphy is beáll a sorba), úgyhogy szerencsére ellenpélda is akad, de ez a ritkább sajnos. Azért remélem nem lett akkora divat, hogy ezentúl mindenféle boldog boldogtalan albumából készülnek a remix verziók.


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.