Myon & Shane 54

A Myon & Shane 54 név két magyar fiatalembert takar, akik azon kevés magyar trance dj producerek közé tartoznak, akiket nemzetközi szintéren is jegyeznek. Shane (Császár Előd) tekinthet vissza nagyobb múltra, hisz 1989-ben tűnt fel először a zeneiparban, bár ekkoriban még más stílusban tevékenykedett. 

2001-ben fordulóponthoz ért élete, ezután kezdett el Shane 54 név alatt dolgozni, és ekkor váltott az elektronikus zenére. 2004-ben jött az első album, a My Way, melyen hallhattuk többek közt az Equinoxe 4-et, a 69-et Michelle Wild-dal, az Altass El-t Mester Tamás-sal, és a későbbi nagy sikereket meghozó Vampire-t is, melyben Carrie Skipper vokálozott.

2006-ban érkezett a második lemez, ez volt a Laptop Dj. Az évek során több rádiónál és televízió csatornánál is felbukkant Előd, és ugyancsak Laptop Dj néven volt egy zenei műsora, ahol járta a világot és a legnagyobb dj-kkel készített interjúkat.
Myon (Égető Márió) 2006 környékén kezdett a zeneszerzéssel komolyabban foglalkozni, elsősorban remixeket hallhattunk tőle, az említett Altass El-hez is készített egyet.

2008-at írtunk mikoris ők ketten elkezdtek együtt zenélni Myon & Shane 54-ként, és hihetetlen módon már ebben az évben be is futottak. A Vampire egy kis vérátömlesztés után felkerül az A State Of Trance 2008-ra, és innentől kezdve nem volt megállás.
A dalt Armin-nal az élen a legnagyobb dj-k játszották rádióműsoraikban és fellépéseiken, és azóta is minden évben megörvendeztetnek egy két saját szerzeménnyel (Not A Lot Left, Helpless, Trapped, Ibiza Sunrise), rengeteg remix-szel és mashup-pal, amik rendre neves előadók tracklistjeiben láthatók vissza.

A következő évben az ASOT 400-as partyn is tiszteletüket tették egy fantasztikus mix erejéig, amit később rádióműsoruk, az International Departures első adásaként hallhattunk vissza. Egy évvel később ugyanezen a néven elkészült első albumuk is, majd 2012-ben jött ennek folytatása.

A Black Army és a Velvetine név alatt is ők hallhatóak, bár utóbbi projektben még az amerikai énekesnő Aruna is közreműködik. 2009-ben a Dj Mag listájának 91. helyén szerepeltek a srácok, 2010-ben pedig már az előkelő 62. helyen tanyáztak. Rengeteg fellépésük van külföldön, ám itthon sajnos csak nagyon ritkán hallani őket.



Myon & Shane 54 website / Myon & Shane 54 twitter / Myon & Shane 54 facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.