Deadmau5 vs. Deadrat6, és hogy kerül a képbe Linnea?

Deadmau5 (Joel Zimmerman), a kanadai származású fiatalember neve az elektronikus zenét kedvelők számára nem lehet ismeretlen, hisz 2005 óta ontja magából az egyedi hangzásvilágú számokat, remixeket, amikkel milliók szívébe lopta be magát, vagy épp emiatt milliók gyűlölték meg. 

Stílusát nehéz körülírni, progressive house, elektro house és minimálos vonalak is egyaránt jellemzőek szerzeményeire. Népszerűségét mi sem tükrözi jobban, mint hogy 2010-ben a Dj Mag listájának 4. helyén szerepelt. (Nevetséges). Szóval rengetegen gyűlölik is őt, és ezzel nem csak a hallgatóság, hanem sok dj, producer is így van.

Velük az élen Marcus Schossow, aki még 2007 decemberében hozott létre egy projektet Deadrat6 néven, Maor Levi és Eco társaságában, és ők hárman hasonló stiílusú zenéket gyártottak egyfajta poénként, amit Joel nyilván nem nézett jó szemmel, és egy 2008-as buli alkalmával, ahol mind a ketten felléptek volna, Joel kiejelentette, ő nem zenél ha Marcus váltja őt a dj pultban.

Ezután indult csak el az igazi gyűlölködés kettejük közt. Az igazi vicc csak az, hogy sorra készültek az egymást kigúnyoló zenék (Deadmau5 - Marcus Fatsow, Deadrat6 - Very Exactly, Deadrat6 - Somewhat Exactly), és ennek ellenére szinte mind nagy sláger lett, a legnagyobb dj-k is játszották ezeket a zenéket.

És valahol itt jön a képbe Marcus hugicája, Linnea Schossow, akinek viszont mondhatjuk úgy is hogy jól jött ez a kis gúnyolódás, hisz az egyik ilyen Deadrat6 számhoz, névszerint a Somewhat Exactly-hez felénekelt egy dalt, ami hamarosan meg is jelen saját szerzeményeként Someone Like You címen.

A számot egyébként már bő 1 éve ismerhetjük, hisz Marcus is játszotta rádióműsorában, akárcsak Tiesto és Myon & Shane 54. Óriási kedvencnek ígérkezik, csak adná már ki a Vandit, természetesen amint ez megtörténik a dal bemutatásra is került itt a blogon.


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.