In Search Of Sunrise 1 - A kezdet

Tiesto már a 90-es évek közepétől készített mixalbumokat, és sorozatokat, leghíresebbek közé tartozik a Magik, és a Forbidden Paradise. Volt hogy évente 3, 4 ilyen jellegű album is megjelent általa. Aztán 1999 október 20-án megjelent az In Search Of Sunrise széria első darabja, mely összesen 14 számot tartalmazott 1 cd-n. 

Ekkortájt még nem nagyon hallgattam trance-t, így ezzel az albummal is csak később, 2002, 2003 környékén találkoztam először, ezért ha nem lesz túl hiteles az irományom, az betudható ennek is.
Az In Search Of Sunrise sorozat, mindig is a különleges hangulatával nyűgözött le, ami főleg a 3. résztől jellemző, de már itt is fellelhető nyomokban. Tiesto mindig is mesterien válogatta össze az adott albumhoz szükséges alapanyagot, hogy valami pluszt adjon már ezáltal is.

Az intrónak itt még nem volt akkora szerepe mint a későbbi lemezeknél, de York száma, a The Reachers Of Civilisation mindenképp remek választásnak bizonyult.
Az ezt követő szám Libra nevéhez köthető, mely BT egyik projektje, a számot Ferry Corsten remixelte, aki már akkoriban is neves dj-nek számított. BT még egy száma felkerült az albumra, és találkozhatunk még egy Chicane mix-szel is, és Lange egy számával, aki pályautását akkoriban kezdte.

Yahel neve ekkoriban még nem volt ismert, csak ezutánt tört be a köztudatba, talán leghíresebb száma a Voyage, melyet Tiesto is előszeretettel játszott. És ha már említettem Ferry nevét, a 10. számhoz is sok köze van, a Gouryella ugyanis egy Tiesto-val való közös 'románc' eredménye.
Mondanom sem kell, ez a zene mára igazi klasszissá nötte ki magát, akárcsak az ezt követő szám, a Far From Over, melyet Tiesto Benno de Goeij-jel követett el, Kamaya Painters név alatt. Utolsóként pedig Tijs egy saját szerzeménye csendül fel, a Sparkless, mely 99-ben jelent meg.

Az album mindvégig nagyon igényes, tele olyan zenékkel, amik akkoriban nagy hatással voltak a stílusra, és némelyikre mára igazi klasszikusként tekintünk.
Nagyon fura volt az albumot ennyi idő távlatában visszahallgatni, érezve hogy a stílus mekkora változáson esett át az elmúlt több mint 10 évben. Mai füllel kicsit furán szól, de az akkori igényeket mindenképp kielégítette.

Tiesto - In Search Of Sunrise 1

01. York - The Reachers Of Civilisation
02. Libra pres. Taylor - Anomaly (Calling Your Name)(Ferry Corsten remix)
03. Billie Ray Martin - Honey (Chicane Club mix)
04. Marc Vision - Time Gate (Original mix)
05. BT - Mercury & Solace (BT 12 Mastermix)
06. Cabala - Dark Blue
07. Gypsy - I Trance You (Pappa & Gilbey mix)
08. Yahel & DJ Miss T - Going Up
09. Technique - Sun Is Shining (Mash Up Matt remix)
10. Gouryella - Walhalla
11. Kamaya Painters - Far From Over
12. Lange - I Believe (DJ Tandu remix)
13. The Morrighan - Remember (To The Millenium)(Lange remix)
14. DJ Tiesto - Sparkles (Magikal remake)


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.