Paul van Dyk

Matthias Paul, közismertebb nevén Paul van Dyk, 1971 december 16-án látta meg a napvilágot a németországi Brandenburgban. Zenei pályafutását a 90-es évek elején kezdte, a berlini fal leomlását követően. Ezután megnyíltak előtte a lehetőségek, felléphetett a berlini Club Tresor-ban, ekkoriban adta fejét saját zenék készítésére is. 

Első száma a Perfect Day volt ami 1992-ben jelent meg. Később belekóstolt a rádióműsorozásba, megjelent első szerzői albuma, és ekkoriban már rendszeresen lehetett őt hallani különböző klubokban játszani, főként az E-Werk-ben. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendett, több dj is felfigyelt rá, és sokakkal dolgozott is együtt, ilyen volt például Nick Warren, BT vagy Sasha.

1997-ben robbant az a bizonyos bomba, kiadta a For An Angel-t, ami a toplisták eljején landolt. Majd megjelent 3. nagylemeze a Out There And Back, ami az igazi áttörést jelentette számára. Megannyi fellépés, világkörüli túrné, szerzői és mixalbumok következtek ezután.

Szinte minden évre jutott egy lemez. 2001 és 2005-ben a The Politics Of Dancing 1-2 mixlemez, 2003-ban megjelent a Global címre hallgató dvd-je, majd 2007-ben kiadta az In Between szerzői albumát.
Rá 1 évre ennek remixed verziója következett a sorban, a Hands On In Between, melyen olyan szerzeményei szerepeltek mint a Let Go, a White Lies, az In Circles vagy a Castaway. A következő évben pedig egy 3 cd-s best of vállogatást adott ki.
Jelenleg újabb lemezén dolgozik, mely hamarosan megjelenésre kerül, ez lesz az Evolution.

Az első pár lemezét kivéve, mind a saját kiadójánál jelent meg, a Vandit-nál. Neki is mint a legtöbb dj-nek, saját rádióműsora van, a Vonyc Sessions, mely heti rendszerességgel hallható. Napjainkban Paul világszerte turnézik, hamarosan pedig újabb szerzői albummal szándékozik meglepni rajongóit.

Olyan slágerek fűződnek a nevéhez mint a már említett For An Angel, a Words, a Nothing But You, a We Are Alive, a The Other Side, vagy a Let Go, hogy csak párat említsek. 2005-ben és 2006-ban, a brit DJ Mag magazin szavazásán az év lemezlovasának választották. Paul mára a világ legelismertebb trance dj-i között szerepel.


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.