Roger Shah

Roger Pierre Shah 1972 november 29-én született Esslingen-ben, Németországban. A 90-es évek végén kezdett el foglalkozni a zeneírással, ám a komoly sikerekre, elismerésre még hosszú évekig várnia kellett. Kezdetben chillout-ot és ambient zenéket játszott, később egyfajta saját stílust alakított ki, melyet balearic-nak nevezett el.

2000-ben megjelent első szerzői albuma, a DJ Shah, majd még 2 mixalbummal jelentkezett, de ezek a feledésbe merültek. Komolyabb sikereket 2007-ben ért el, az Another Day On The Terrace című albumával melyet Sunlounger álnév alatt adott ki. Rengeteg álnéven dolgozik, közülük a legismertebbek; az imént említett Sunlounger, Global Experience, Savannah, Black Pearl és Purple Mood.

2008 egy rendkívül termékeny éve volt a baleár zene atyjának, hisz ekkor indult útjának első önálló rádióműsora, a Music For Balearic People, melyet heti rendszerességgel hallhatunk. Korábban volt egy közös rádióműsora testvérével, Pedro del Mar-ral, ez volt a Mellomania.

Tavasszal kiadta Songbook című albumát megannyi jó vokálos zenével, melyekkel könnyedén belopta magát az igényes zene kedvelőinek szívébe. A nyár végén ismét magára öltötte Sunlounger alteregóját és előrukkolt a Sunny Tales albumával, melyen szerepelt többek közt a Zara Taylor-ral közös Lost is, amit az A State Of Trance hallgatói az év legjobb dalának választottak. Még mindig 2008-at írunk, mikoris sor került a Music For Balearic People című mixalbum megjelenésére is.

2009-ben ennek a 2. darabja is napvilágot látott, és a DJ Shah művésznevét lecserélte Roger Shah-ra. 2010 nyarán érkezett a Music For Balearic People 3. darabja, majd az ősszel sor került a 3. Sunlounger album megjelenésére is, ami a Beach Side Of Life címet viselte. Egy évvel később újabb albummal rukkolt elő, ez volt az Openminded, melyet már polgári nevén, Roger Shah-ként adott ki.

Shah először 2008-ban szerepelt a Dj Mag listáján, ekkor az 58. helyen nyitott, majd rá 1 évre már a 21. helyezést nyerte el. Olyan slágerek köthetők a nevéhez mint a Beautiful, a Who Will Find Me, a Body Lotion, a Lost, a Crawling, a White Sand, a Found, vagy a Morning Star, de még hosszú a lista.


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.