Markus Schulz

Markus Schulz németországban született 1972, de a 80-as években emigrált, jelenleg az USA-ban, Miami-ban él. Már a 90-es évek elején, tizenéves fejjel készített remixeket, de komolyabb sikereket csak a 90-es évek végén könyvelhetett el magának, mikor 1998-ban kiadta a You Won't See Me Cry című szerzeményét. 

Aztán 2000-től fogva sorra jelentek meg kislemezei, Dakota művésznév alatt a Frozen Time vagy a Lost In Brixton, polgári nevén pedig a Clear Blue, Somewhere vagy a First Time Anita Kelsey vokáljával.
2005-ben kiadta első szerzői albumát, a Without Your Near-t, mellyel egy sajátos hangzásvilágot csempészett a trance szcénába, és mellyel rengeteg rajongóra tett szert. Ezen a lemezen hallható többek közt a Gabriel & Dresden duóval és a Departure formációval közös száma, a Without Your Near, mely egyben az album címadója is.

2007-ig kellett várnunk a soron következő albumára, a Progression-ra, melyen olyan slágerek szerepeltek mint az I Am, a Daydream, a Perfect vagy a Cause You Know. Egy évvel később érkezett a lemez remixed verziója, a Progression Progressed.

2010-ben adta ki a 3. nagylemezét, a Do You Dream-et, melyen olyan slágereket kaptak helyet mint a Dark Heart Waiting, a Not The Same, a Surreal, a Perception vagy a címadó darab. A következő évben megkaptuk a Do You Dream remixelt verzióját is. Dakota művésznéven is megjelent egy albuma még 2009-ben, a Thoughts Become Things, melynek 2011-ben jött a folytatása.

Emellett még egy mixalbum sorozattal is büszkélkedhet, melyet minden alkalommal egy egy városról nevez el. Természetesen mint a legtöbb dj-nek, neki is van egy heti rendszerességgel jelentkező rádióműsora, a Global DJ Broadcast, melyet 2002-ben indított útjának.
Saját lemezkiadója a Coldharbour, ahol olyan előadók zenéi látnak napvilágot, mint Arnej, Mr Pit, Rex Mundi, a Skytech vagy Mike Foyle.

Mára nevét a legnagyobb trance dj-k mellett emlegetjük, a szcéna egyik legmeghatározóbb ikonjává vált, misem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az elmúlt években mindig ott volt a DJ Mag listájának élén.



Markus Schulz website / Markus Schulz twitter / Markus Schulz facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.