Justine Suissa

Az angol énekesnő dalszerző, Justine Siussa 1970 március 21-én született, ám énekesnői pályafutása meglehetősen későn, csak az ezredforduló környékén, 30 éves korában indult be igazán. Az elektronikus zenében, főleg a trance-ben - elmondása szerint - kezdetben nem sok fantáziát látott, nem értette miről is szól igazán, mára pedig ennek a műfajnak köszönheti, hogy világszerte elismert előadó.

A legtöbb énekesnővel ellentétben, ő semmi komolyabb lábnyomot nem hagyott maga után más műfajokban, egyből a trance-be vágott bele. Első dala a 2000-ben megjelent Autumn Tactics volt, melyet Nicholas Bracegirdle, ismertebb nevén Chicane Behind The Sun című albumára énekelt fel. A nóta népszerű volt, ám mégsem ennek köszönheti az igazi hírnevet.

Justine bolti eladóként dolgozott, aztán egy nap betért hozzá Tony McGuiness (az Above & Beyond és az Oceanlab formáció oszlopos tagja), akivel aztán megismerkedett és jóbarátok lettek.
Később Tony bemutatta őt Jono-nak és Paavo-nak, aztán gyorsan munkába is fogtak, és első közös számukat, a Clear Blue Water-t már Oceanlab néven dobták a piacra. A folytatásban érkezett a Sky Falls Down, a Beautiful Together, majd 2004-ben a Satellite.

A projekt életében ezután egy kisebb szünet következett, de Justine már 2003-ra megalapozta hírnevét, így folyamatosan jöttek a felkérések. Armin van Buuren debütáló albumához két számban is közreműködött (Burned With Desire, Never Wanted This), de ebben az évben még a house dj producer, Robbie Rivera egyik dalához, a Girlfriend-hez is hangját adta többedmagával. 2004-ben aztán egy másik nagyágyú, Markus Schulz is lecsapott az énekesnőre.

A folytatásban ismét Armin van Buuren-hez szegődött, aki második albumán dolgozott, és újabb két dalra tartott igényt Justine-val (Wall Of Sound, Simple Things), majd ismét Robbie Rivera volt a soron, aki oldalán aztán megszületett a Float Away.

2008-ban visszatért az Oceanlab, nem is akárhogy, egy szerzői albummal, ami a Sirens Of The Sea címet kapta, rajta olyan slágerekkel mint a Miracle, a Breaking Ties, vagy az On A Good Day. Egy évvel később már a remix albumot is letudottnak nyilváníthatták.

2010-ben újra Markus Schulz-cal kollaborált, melynek eredménye egy feldolgozás, a Perception lett, a következő évben pedig Boom Jinx jött és a Phoenix From The Flames. Justine az ezredforduló óta eltelt években már számtalanszor bizonyította, hogy énekesként a legnagyobb nevek közt van helye.



Justine Suissa websiteJustine Suissa facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.