Ashley Wallbridge - The Inner Me

Emlékszünk még arra a brit fiatalemberre, aki annó 2008-ban olyan dalokkal debütált mint a My Blood és az I Believe, melyeket aztán olyan nagy slágerek követtek mint a Faces, a Harrier, a Masquarade, a Shotokan vagy a Mansion? Hát persze hogy emlékszünk, ő Ashley Wallbridge, aki most másfél évnyi kemény munkájának gyümölcsével ajándékozott meg minket, azaz az első szerzői albumával, mely a The Inner Me címet viseli.

A lemezen összesen 15 szám kapott helyet, plusz két bónusz darab, úgyhogy vágjunk is bele, mert akad hallgatnivaló bőven. Egy hátborzongatóan jó kis intróval startolunk el, ami a legkomolyabb filmekben is megállná a helyét, óriási. Ez a folytatásról már nem mondható el, Ellah vokáljával érkezik a These Walls, amiben szinte csak egy zongora kíséri az énekesnőt, nem illik az albumra. Ezért a kis bakiért aztán rögtön meg is bocsájtunk Ashley-nek, ugyanis a következő szám, a Kopanang egy roppant kellemes gitár, hegedű és elektonikus zenei egyveleg, micsoda harmónia.

Nem hiszem, hogy a Careful lenne az a darab, amiről évek múlva is beszélnénk majd, elég egyszerű, semleges számomra, így azt mondom lépjünk is tovább a Zorro-ra, ami engem hangulatában egy az egyben a Gareth Emery-vel közös Mansion-re emlékeztet.
Ezután ismerős nóta érkezik, ez bizony az Andy Moor-ral és Meighan Nealon-nal közös Faces, mely itt külön a lemezhez készült verzióban csendül fel, ám az eredetinek nem ér a nyomába.

A Soul Seek-ből akár nagy kedvenc is lehet, a jellegzetes Ashley jegyekkel van felvértezve, jól szól na. Azt hiszem a Vision-t sem kell külön bemutatnom, dallamos prog trance muzsika, egy kis gitárral megspékelve. A Meta4, ami a múlt hónapban jelent meg, szintén egy tipikus Ashley darab, ám ez már jóval kedvemrevalóbb, több élet szorult bele, akárcsak a Mumbai Traffic-ba, szeretjük.
A folytatásban ismét Ellah-é a főszerep a Keep The Fire-ben, a korábbi hibát javítva, itt már minden oké, csodás a vokál és az alapokra sem lehet egy rossz szavunk sem.

Az Ibiza megintcsak az album kellemesebb momentumai közé tartozik, nagyon hangulatos, és ez a folytatásban érkező World To Turn-ról is elmondható, ami ismét egy Wallbridge Moor kollab szülöttje, ám ezúttal egy bizonyos Gabriela hangja cirógatja füleinket.
Én az Audrey Galagher-rel közös Bang The Drum-ra sem tudok rosszat mondani, tetszik és kész. Végezetül pedig itt van a Feel Again, ami ha nem is lesz a szivem csücske - kicsit fura ez a férfi vokál - de azért nem rossz nóta, szokni kell.

Szumma szummárum, egész korrekt albumot hozott össze Ashley, én valamivel több My Blood és Harrier kategóriás slágerre számítottam, ehelyett emberünk megmutatkozott egy jóval kifinomultabb, lágyabb oldaláról is. A lemez az apróbb hibái ellenére is szerethető, tessék megbizonyosodni róla.

Kiadó: Armada
Műfaj: Trance
Megjelenés: 2012.03.09.

01. Ashley Wallbridge - Emotions
02. Ashley Wallbridge feat. Elleah - These Walls
03. Ashley Wallbridge feat. Kobalt Infusion - Kopanang
04. Ashley Wallbridge - Careful
05. Ashley Wallbridge - Zorro
06. Ashley Wallbridge & Andy Moor feat. Meighan Nealon - Faces (The Inner Me mix)
07. Ashley Wallbridge - Soul Seek
08. Ashley Wallbridge - Vision (The Inner Me mix)
09. Ashley Wallbridge - Meta4
10. Ashley Wallbridge - Mumbai Traffic
11. Ashley Wallbridge feat. Elleah - Keep The Fire
12. Ashley Wallbridge - Ibiza
13. Ashley Wallbridge & Andy Moor feat. Gabriela - World To Turn (The Inner Me mix)
14. Ashley Wallbridge feat. Audrey Gallagher - Bang The Drum
15. Ashley Wallbridge feat. Matias Lehtola - Feel Again


2 hozzászólás:

Névtelen írta...

Sziasztok! Nekem az Ibiza című track-ről Mat Zo - The Fractal Universe-e jut eszembe :)

Andsen írta...

Hello! Most hogy így mondod, nekem is :D Erősen copy szagú, bár ez mit sem von le a végeredményből, ez egy kicsit lágyabb, hangulatosabb verziója a Fractal Universe-nek.

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.