A State Of Trance - Top 20 of 2011

Mint azt már megszokhattuk az elmúlt évek folyamán, Armin rádióműsorával, az A State Of Trance-szel, az idei esztendőt is egy különleges epizoddal zárta (hazudok, mert a jövő héten még érkezik a Yearmix), melyben a hallgatók által megszavazott, az év 20 legnépszerűbb számát játszotta le, és azt is megtudhattuk melyik darab kapta a legtöbb voksot, azaz melyik szám 2011 legnagyobb favoritja. 

A korábbi években olyan előadók nyerték el szerzeményeikkel a Tune Of The Year címet mint a Motorcycle, Paul Oakenfold, az Above & Beyond, vagy Yuri Kane, aki tavaly a Right Back című szerzeményével tarolt. De gondolom mindenkit jobban foglalkoztat az, hogy idén mi a helyzet, melyik számot favorizálták legjobban a hallgatók, úgyhogy nem is húznám tovább az időt.

2011-ben az egyiptomi páros, az uplift koronázatlan királyai, az Aly & Fila aratta le a babérokat a We Control The Sunlight című dalukkal, melyben a mesés hangú énekesnő, Jwaydan vokálozik.
dobogó második és harmadik fokán az An Angel's Love és a Sun & Moon osztozott2008-ban Alex-nek a Walk The Edge-dzsel be kellett hogy érje a 9. hellyel, most ugyanazon alapokhoz hozzácsapott egy mesés női vokált, és mindjárt előkelőbb helyen végzett. 

Nem mondanám azt hogy a továbbiakban bármiféle csalódás, vagy meglepetés ért volna, hisz a szavazók köre nagyjából a rádióműsor hallgatóival azonos, és ez nagyban befolyásolja a végeredményt is, így nem is hiányzott a felhozatalból a Between The Rays, a Status Excessu D, a Promises, a Be Your Sound, és a Brute sem.

Én nem is nagyon szeretnék belebonyolódni a számok sorrendjébe, az itt szereplő vagy épp nem szereplő dalokba, hisz mindenkinek más az ízlése, és olyan lista talán nem is létezik amivel mindenki elégedett lenne.
A tavalyihoz képest azért jóval korrektebb, elfogadhatóbb végeredmény született érzésem szerint, bár különösebbképp még így sem hatott meg, és igazából sok jelentősége nincs a listának, így nem is szaporítanám tovább a szót, íme a lényeg.

A State Of Trance - Top 20 of 2011

01. Aly & Fila feat. Jwaydan - We Control The Sunlight
02. Alex Morph feat. Sylvia Tosun - An Angel's Love
03. Above & Beyond feat. Richard Bedford - Sun & Moon
04. Shogun - Skyfire
05. Orjan Nilsen - Between The Rays
06. Gaia - Status Excessu D
07. Arty & Mat Zo - Rebound
08. Cosmic Gate feat. Emma Hewitt - Be Your Sound
09. Armin van Buuren & Ferry Corsten - Brute
10. Bobina feat. Betsie Larkin - You Belong To Me
11. Andain - Promises (Myon & Shane 54 Summer Of Love mix)
12. Andy Moor feat. Sue McLaren - Fight The Fire
13. Gaia - Stellar
14. Dash Berlin feat. Jonathan Mendelssohn - Better Half Of Me (Club mix)
15. Headstrong feat. Stine Grove - Tears (Aurosonic Progressive remix)
16. ATB & Dash Berlin - Apollo Road
17. Dennis Sheperd & Cold Blue feat. Ana Criado - Fallen Angel (Dennis Sheperd mix)
18. Emma Hewitt - Colours (Armin van Buuren remix)
19. Gareth Emery & Ashley Wallbridge - Mansion
20. Armin van Buuren feat. Laura V - Drowning (Avicii remix)

Mint mondtam sok jelentősége igazából nincs a listának, de ez az egyetlen komolyabb ilyen jellegű szavazás, ami az év legnagyobb, legnépszerűbb slágereit vonultatja fel, és a végeredmény több mint 16000 ember véleményét tükrözi. Alább a nyertes dal.


4 hozzászólás:

Wave Damn írta...

Szerintem ez egy korrekt Top 20 volt...egyetértek azzal, hogy a tavalyihoz képest ez sokkal jobban átadja az idei év legnagyobbjait. 2 dal van, ami érzésem szerint fekete bárányok: ez a Better Half In Me és a Sun & Moon. Engem legkevésbé fogott meg e két dal a listáról, de a többi track megérdemelten szerepel rajta. E egy jó év volt a trance-nek, én azt mondom :)

Andsen írta...

Tavaly nekem az nem tetszett, hogy a 20 dalból 9-hez köze volt Arminnak. Nyilván többségben a rádió hallgatói és Armin fanok szavaznak, de hogy ennyire ne legyen véleményük... Utólsó mondatoddal meg részben egyetértek, részben nem, mert volt sok jó album és zene, de a másik oldalon ott volt Dj Mag és társai.

Wave Damn írta...

Azt se felejtsük el hogy tavaly ott volt a Mirage is. Persze azt észrevettem, hogy a magyar trancerek körében nem lett elsöprő sikere, de mint ahogy a top 20 is mutatta: népszerű volt a lemez (meg nyilván az Armin-fanok is "besegítettek"..:) ) Az, hogy jó év volt a trance-nek, arra értettem, hogy nagyszerű slágerek születtek. Hogy mennyire lesznek tartósak ezek a dalok, az a jövő kérdése.

Andsen írta...

Igen, ilyen szempontból igazat adok neked, de hiába a 16000 szavazó, ez mégiscsak egy vékony réteg (főként a rádió hallgatói) véleményét tükrözi. Jó lenne egy ugyanilyen, de kiadóktól előadóktól mentes szavazás, több embert megmozgatna, és az inkább a valóságot tükrözné.

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.