Andain

Az ezredforduló tájékán jártunk, mikor megalakult San Francisco-ban az Andain formáció, mely a különleges akusztikus hangszerelés és az elektronikus zene kombinációjának jegyében született, egyfajta kísérleti projektként. 

A producer Josh Gabriel (Gabriel & Dresden, Motorcycle, Winter Kills), aki már az egyetemen kitanulta a zeneírás csinyát bínját, találkozott a komoly klasszikus zenei múlttal bíró énekesnővel, Mavie Marcos-szal, és a megannyi hangszeren játszó David Penner-rel, akivel gyorsan bele is vágtak a hatalmas kihívást jelentő projektbe.

2002-ben aztán debütáltak első kislemezükkel, ami a Summer Calling című dalból készült, mellyel óriási elismerésre tettek szert, a dal rengeteg mixlemezen szerepelt, köztük Tiesto In Search Of Sunrise albumán is. De a csapatnak ez nem volt elég, egy évvel később érkezett az igazi kasszasikernek számító darab, a Beautiful Things, myelről csak legekben érdemes beszélni.

2004-ben még két újabb dalukat mutatták be, az egyik a You Once Told Me volt, ami egy chillout albumon kapott helyet, a másik pedig a Depeche Mode egyik slágerének, a Here Is The House-nak volt a feldolgozása, ami a Bloom című Gabriel & Dresden mixlemezen szerepelt. Szerzői albumról is hallani lehetett ekkoriban, ám az hivatalosan sosem jelent meg, bár pár nóta kiszivárgott a későbbiekben.

Ezután a trió egy időre eltűnt a nyilvánosság elől, majd Josh és Mavie újra munkának látott, de már David nélkül. Visszatérésük első jeleivel 2009-ben találkozhattunk először, amikor Josh egy Andain hangzásjegyekkel felvértezett dalt játszott a Brownswille-i Karma clubban, mely meglett örökítve, és gyorsan elterjedt a hír, hogy ez a formáció legújabb szerzeménye. Ez volt a Promises, mely 2011 nyarán került kibocsátásra, és elődjeihez híven ez sem okozott csalódást a rajongóknak.

A páros jelenleg egy élő fellépés munkálatain dolgozik, hamarosan pedig új kislemezzel és videoklippel érkeznek, az év végére, jövő év elejére pedig a nagylemez is megjelenik. 



Andain twitter / Andain facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.