Cosmic Gate - Wake Your Mind

A több mint 10 éve együtt muzsikáló páros, a Cosmic Gate pályafutása egy újabb mérföldkőhöz ért, a mai nap megjelent 5. albumuk, ami a Wake Your Mind címet viseli. A duó nem titkolt szándéka volt, hogy csapást mérjenek az elavult zenékre, valamint hogy ferlrázzák az edm szcénát. Kezdjük is el az elemzést, mert 14 szám vár minket a lemezen. 

Egy zseniális felvezetéssel indulunk, melyben Arnej volt a közreműködő, és ez érződik is, főleg a szám első felében. Ezután felcsendül egy zongora, egy csodás vokál, és elkezd dübörögni a múlt hét legnagyobb favoritja, ez a Be Your Sound. Az album talán legjobb dala után érkezik a címadó darab is, mely Cary Brothers nevéhez fűződik, akit ismerhetünk már Tiesto révén is, ám a Wake Your Mind-ból nekem hiányzik egy nagy átütő pillanat.

A The Theme egy feldolgozás, amit még a nyáron adtak ki a srácok, azóta sikerült vele megbarátkoznom, igazi party kellék. Bossi-ék kollaboráltak Myon-ékkal egy szám erejéig, és a magyar duó oldalán már nem egyszer bizonyító Aruna-t kérték fel, hogy énekeljen már nekik valami szépet, a végeredmény pedig az All Around You lett, ami főleg a vokál miatt emlékezetes.

Az ausztrál énekesnő Alana Aldea hangjával két számban is találkozhatunk, a Never Apart egy kis túlzással ambientes alapokon nyugszik, míg a Beautiful Destruction egy szokatlan, nyugtalanító, már már fájdalmas hangzásvilággal lett megbolondítva.
Az Over The Rainbow-ra kíváncsi lennék dub verzióban, mert így vokállal nálam esélytelen. Aztán érkezik a Nothing Ever Lasts, ami egy egyszerű prog house darab, de összességébe nézve kellemes, nem úgy mint a Barra, amit a mai napig nem sikerült megkedvelnem, kicsit szürke unalmas, a Perfect Stranger már pár fokkal jobb.

Emma Hewitt visszatér a Calm Down-nal, mely az album legjobbjai közé tartozik, és bár a felvezetés meglehetősen elnyúlik, de az utánna hallottak azt hiszem mindenért kárpotolnak.
A továbbiakban itt van még a Drifting Away, ami nagyon jól szól, egy nagyon pozitív, felemelő dal, amit Jes Flying Blind-je követ, melyre megintcsak nem lehet panasz.

Habár a német páros érzésem szerint azért nem pörkölt oda az elavult zenéknek úgy mint ígérték, de a Wake Your Mind meghallgatása még ennek ellenére is ajánlott.

Kiadó: Black Hole
Műfaj: Trance, Progressive
Megjelenés: 2011.10.24.

01. Cosmic Gate with Arnej - Sometimes They Come Back For More
02. Cosmic Gate feat. Emma Hewitt - Be Your Sound
03. Cosmic Gate feat. Cary Brothers - Wake Your Mind
04. Cosmic Gate - The Theme
05. Cosmic Gate with Myon & Shane 54 feat. Aruna - All Around You
06. Cosmic Gate feat. Alana Aldea - Never Apart
07. Cosmic Gate feat. J’Something - Over The Rainbow
08. Cosmic Gate with Andrew Bayer - Nothing Ever Lasts
09. Cosmic Gate feat. Emma Hewitt - Calm Down
10. Cosmic Gate - Barra
11. Cosmic Gate feat. Cathy Burton - Drifting Away
12. Cosmic Gate feat. Jes - Flying Blind
13. Cosmic Gate - Perfect Stranger
14. Cosmic Gate feat. Alana Aldea - Beautiful Destruction


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.