Dark Matters - Fallen Feathers

A kezdeti lelkesedésem napról napra alábbhagyott az újonnan megjelent Dark Matters albummal kapcsolatban, a Fallen Feathers nagy bánatomra nem azt hozta amit vártam. Persze minden amit korábban írtam róla, azt fenntartom, mert megállja a helyét, tényleg csodás vokáloknak, dallamoknak lehetünk fültanúi ha meghallgatjuk. 

Az egyetlen probléma amitől tartottam, és be is igazolódott, az az hogy ez a lemez kifejezetten a chillout rajongóknak íródott. Korábban nagy rajongója voltam a műfajnak, mára ez már nincs így, de azért nézzük mivel is állunk szemben. 

Az angol énekesnő, Jess Morgan egyik dalával indítunk, fülbemászó vokál, refrén, lágy dallamok kísérik a hallgatót a szám közben, de ugyanez elmondható a lemezen szereplő dalok többségéről. Másodikként egy ismerős darab érkezik a The Quest Of A Dream személyében, Ana Criado előtt le a kalappal, zseniális a dalszöveg, de remixelt változatában még mindig szívesebben hallgatom.

A középmezőnyben érkező számoknál is csodaszép, érzelmes énekek, dalszövegek, zongorák kísérnek minket a hallgatás során, itt ott halk, finom kis elektrós jegyekkel megfűszerezve mindezt. Valahogy a férfi vokál szerintem nem igazán illik ehhez a stílushoz, így a What I Can Not See, és a Cleopatra számomra a lemez leggyengébbjei.

A Take Me Home-ot már tavalyról ismerhetjük, és az I Don’t Believe In Miracles is lassan már egy ismerős darabnak számít, a következő single is ebből a dalból készül, a Shogun remixre hívnám fel a figyelmet, nálam nem kis népszerűségnek örvend. 
A lemez utolsó száma a Perfectly Still is a chillout-os jegyek nevében íródott, ám itt már valamivel bátrabban nyúlt a páros az elektrós effektekhez is, remek fülbemászó kis darab.

Kicsit csalódott vagyok, egy trance albumnak sokkal jobban örültem volna, de a chillout rajongóinak bátran ajánlom, mert kivételes, minőségi albumról van szó. Azért egy remix albumban még bízok, tekintve hogy ami átiratok eddig készültek azok óriásiak.

Kiadó: Armada
Műfaj: Ambient, Chillout
Megjelenés: 2011.09.09.

01. Dark Matters feat. Jess Morgan - The Real You
02. Dark Matters feat. Ana Criado - The Quest Of A Dream
03. Dark Matters feat. Cathy Burton - Together
04. Dark Matters feat. Tre Sheppard - What I Can Not See
05. Dark Matters feat. Neev Kennedy - Loneliness Won’t Leave Me Alone
06. Dark Matters feat. Jess Morgan - The Perfect Lie
07. Dark Matters feat. Carol Lee - Weave A Dream
08. Dark Matters feat. Benjamin Winter - Cleopatra
09. Dark Matters feat. Denise Rivera - Take Me Home
10. Dark Matters feat. Jess Morgan - I Don’t Believe In Miracles
11. Dark Matters feat. Carol Lee - Perfectly Still


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.