Eco - M(you)sic

Mikor meghallottam, hogy Eco szerzői albumon dolgozik, kicsit aggódni kezdtem, féltem hogy nem tud majd olyan zenéket produkálni mint a Borealis, az American Blues, a Tonight Is Forever vagy az And We Flew Away, amikkel piszkosul magasra tette a lécet. Na de felejtsünk el mindent amit eddig az amerikai fiatalembertől hallottunk, készüljünk fel valami egészen újra, valami olyan különlegességre amihez csak nagyon ritkán van szerencsénk. 

Fontos, hogy az egész anyagot egyben, az első számtól az utolsóig érdemes hallgatni, nem pedig külön külön a számokat, hisz az album felépítése zseniális, igazi mestermunka, igazi művészet amit hallhatunk. Egy intróval kezdünk, ami az intró szerepének tökéletesen eleget is tesz, se több, se kevesebb. Észre sem veszem és közben el is kezdődött az After All, melyben Kerry Leva vokálozik, majd jön a Breakfast féle produkció. 

Az albumon 3 olyan szám is szerepel (Architextures, Hellovators, Mali), amit két verzióban is hallhatunk, az első mindig nyugisabb, ambientes alapokon nyugszik, míg a másik a progisabb jegyek nevében született, hol egy kis zongorával, hol pedig breakbeat-es elemekkel tarkítva mindezt. 

A The Stream Turned Into Ocean nem egyszerű eset, valami hátborzongatóan jó felépítése, hangzásvilága van, de ugyanez ez elmondható az Electric Poetry-ről és az Under Paper Skies-ról is, melyek egytől egyig nagy kedvencnek ígérkeznek. Van még két dalunk is, melyekben számomra eddig ismeretlen énekesnők, Einat és Radmila hangját hallhatjuk, talán ezek sikerültek a leggyengébben. 

Később aztán Armin öccse, Eller is feltűnik gitárjával a My Name Is You(th)-ban, kis felüdülést hozva az eddig hallottakba. Érkezik a The Light In Your Eyes Went Out, amit már egy ideje ismerhetünk, ízig vérig Eco zene, majd a sort a nemrég megjelent Over Paper Skies zárja Jeza vokáljával.

Nehéz a számokat külön külön értékelni, mint mondtam az albumot egészében érdemes hallgatni, hisz minden szám hozzátesz valamit az album értékéhez. Remek zenék szólnak 80 percen keresztül, és ha valaki idén még labdába akar rúgni az év albuma címért, annak komolyan fel kell kötnie a gatyáját.

Kiadó: Armada
Műfaj: Trance, Progressive
Megjelenés: 2011.07.01.

01. Eco - Intro
02. Eco feat. Kerry Leva - After All
03. Eco with Breakfast - Wide Open
04. Eco - Architextures (Part 1)
05. Eco feat. Informant - Architextures (Part 2)
06. Eco - The Stream Turned Into Ocean
07. Eco feat. Einat - Breaking The Habit
08. Eco - Electric Poetry
09. Eco - Under Paper Skies
10. Eco - Hellovators (Part 1: Going In)
11. Eco - Hellovators (Part 2: Going Up)
12. Eco feat. Eller van Buuren - My Name Is You(th)
13. Eco feat. Radmila - Change The World
14. Eco - The Light In Your Eyes Went Out
15. Eco - Mali (Part 1: Going In)
16. Eco - Mali (Part 2: Going Up)
17. Eco feat. Jeza - Over Paper Skies


4 hozzászólás:

matyi4321 írta...

sztem se lett rossz album, de remélem roger shah készíti el az év albumát:)

Andsen írta...

na igen, az ő albuma is még szóbajöhet... hamarosan arról is írok pár szót, még a megjelenése előtt, csak hogy nagyvonalakban mire is számítsunk majd...

TranceTiestoForLife írta...

utólag visszanézve egyértelműen látszik hogy ez lett az év albuma és még idén sem talált legyőzőre. Én most a blognak köszönhetően találtam rá erre a gyöngyszemre és ezért nagy köszönet!

Andsen írta...

Ó, hát nagyon örülök hogy akkor hasznosnak találtad az ajánlót, és én köszönöm! Az album nálam is nagy sikert aratott - mint ahogy azt fent is írtam - és végül 2011 legjobb szerzői lemeze lett.

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.