Feloszlik a Faithless

Az angol elektronikus zenei formáció, a Faithless 1995-ben alakult meg, melynek oszlopos tagjai Maxi Jazz, Rollo és Sister Bliss. A csapat 1996-ban adta ki bemutatkozó lemezét a Reverence-t, mellyel pillanatok alatt világszerte népszerűek, közismertek lettek. 

Az albumon olyan slágerek szerepeltek mint az Insomnia és a Salva Mea. Az ezt követő években 2010-ig még 5 nagylemezük jelent meg, a Sunday 8PM 1998-ban, az Outrospective 2001-ben, a No Roots 2004-ben, a To All New Arrivals 2006-ban és 2010-ben utolsóként a The Dance.
Emellett számtalan kislemezzel büszkélkedhet a csapat, példának erejéül a God Is A Dj, a We Come 1, a Music Matters, az A Kind Of Peace vagy a Not Going Home.

Az elmúlt 15 évben szinte az egész világot bejárták, Magyarországon is többször megfordultak, legutóbb épp márciusban. Stílusuk megunhatatlan és utánozhatatlan volt, így sokunkat meglepően ért a hír, mikor azt olvashattuk a weboldalukon hogy feloszlik a csapat. Maxi Jazz a Faithless vezéregyénisége fogalmazta meg a szétválás okát, ami dióhéjban ennyi lenne:
"Tizenöt év együttzenélés és hat stúdióalbum után most jutottunk el addig a pontig, hogy ideje befejezni ezt a könyvet és visszatérni a könyvtárba..."
Ezt a szomorú bejelentés március 16-án olvashattuk, mindeközben európai turnéjuk folyt, amit természetesen még befejeztek, utolsó fellépésük épp ma lesz Londonban. Napjaink egyik legnépszerűbb formációja ezennel befejezte pályafutását, bezárul a könyv, és visszakerül a könyvtárba, csak hogy stílusosak legyünk.


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.