Gabriel & Dresden

A Gabriel & Dresden duó egy amarikai elektronikus zenei dj producer párost takar, melynek tagjai Josh Damon Gabriel (Gabriel) és David Mitchel Dresden (Dresden). Josh már huszonévesen, az egyetemi évei alatt elkezdett komolyabban foglalkozni a zenével, illetve zeneszerkesztéssel - a Mixman nevű program is az ő nevéhez fűződik - bár először csak az ezredforduló környékén hallatott magáról. 

Az elektronikus zene Dave-t is már középiskolás korában magával ragadta, zenei újságíróként, és a Groove Radio igazgatójaként is dolgozott, de róla is csak jóval később lehetett hallani. A két úriember 2001-ben találkozott, és ekkor neki is láttak a zeneszerzésnek.
Első számuk a 2002-ben megjelent Lament volt, és már ebben az évben komoly sikereket könyvelhettek el maguknak, hisz remixeikkel hamar belopták magukat az elektronikus zene szerelmeseinek szívébe. Olyan dalokhoz készítettek átiratot mint a Mindcircus, a Southern Sun, az In My Memory, a Beautiful Things vagy a No One On Earth.

2004-ben újabb mérföldkőhöz értek Josh-ék, és kiadták a Bloom névre hallgató mixlemezüket, melyen több közös számuk és remixük is szerepelt.
A folytatásban olyan zenék érkeztek tőlük mint a Markus Schulz-cal közös Without You Near, az Armin-nal közös Zocalo, vagy az Arcadia, a Portobello, a Dangerous Power, és Molly Bancroft vokáljával a Tracking Treasure Down, ami már az első szerzői lemez előhírnökei voltak.

2006-ban érkezett a Gabriel & Dresden címet viselő művészalbumuk, melyet egyedi, sajátos, de mindvégig zseniális hangzásviláguk jellemez. Ezen a cd-n hallhattuk többek közt a már említett Dangerous Power-t és Tracking Treasure Down-t, de találkozhattunk még a Let Go-val, az Eleven-nel, vagy a Dust In The Wind-del. 2007-ben még 2 mixalbumot adtak ki, az egyik a Sensation 2007, a másik pedig a Toolroom Knights volt.

E pár év alatt olyan énekesekkel dolgoztak együtt mint Jes, vele a Motorcycle projekt keretében, Jan Burton, Molly Bancroft, vagy Mavie Marcos az Andain formáció énekesnője, melyben Josh-sal alkot egy párost. Az évek során rengeteg remixet készítettek, munkáik mindvégig minőségiek, és utánozhatatlanok maradtak.

A duó 2008-ban sokunk megdöbbenésére bejelentette hogy feloszlik, Josh ezután egy saját album büszke tulajdonosa lett, és Meredith Call kisasszonnyal, azaz a Winter Kills projektel is kiadott egy lemezt, valamint újra munkának látott Mavie Marcos-szal. Dave Mikael Johnston-nal kollaborált, akivel több közös szerzeményt és remixet is készítettek.
A két úriember 3 év kihagyás után 2010 Szilveszterén újra összeállt, és 2011 nyarán mixalbummal lepték meg a rajongókat.



Gabriel & Dresden twitter / Gabriel & Dresden facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.