ATB

ATB az a dj, prodicer akit senkinek nem kell bemutatnom, most mégis megteszem. A művésznév a német André Tanneberger-t takarja, aki 1973 február 26-án született Freiberg-ben. Zenei pályafutását 1992-ben kezdte, ekkor kezdett el komolyabban foglalkozni a zenével, később megismerkedett Woody van Eyden-nel, akivel megalapították a Sequential One duót. 

Szóló karrierjét 1998-ban indította el, első kislemeze a 9 PM egycsapásra közkedvelt előadóvá tette. Egy évvel később megjelent első szerzői albuma a Movin Melodies, majd 2000-ben a 2 cd-s Two Worlds. Két évvel később adta ki a Dedicated névre hallgató albumát, melyen olyan, mára klasszikusokká avanzsált zenék szerepeltek, mint a Let U Go, Hold You vagy a You Are Not Alone.

2003-ban az Addicted To Music szerzői album következett, rajta az In Love With The DJ-vel, az I Don't Wanna Stop-pal, a Long Way Home-mal, és a Break My Heart-tel, majd 2004-ben az új hangzást képviselő No Silence került terítékre, melyen ATB olyan dalai szerepeltek mint az Ecstasy, a Marrakech, a Here With Me vagy az IntenCity.
2005-ben egy best of albumot adott ki André, mely a 7 év munkásságának gyümölcseit sorakoztatta fel, olyan számai szerepeltek a lemezen, mint a 9 PM, a The Fields Of Love, Long Way Home, a Don't Stop, vagy a Humanity.

Két évvel később kiadta a Trilogy albumát, mely 2 lemezből állt, az első lemezen klubbarát zenék, a másodikon pedig chillout, ambient zenék kaptak helyet, és nem volt ez másképp a 2009-ben érkező Future Memories-zel sem. Két év szünet után érkezett a Distant Earth, melynek felépítése megegyezett az előző albumokéval.

André egy 6 darabos mixalbumsorozattal is büszkélkedhet, mely a The DJ címet viseli, valamint Sunset Beach néven egy chillout sorozatot is indított 2010-ben. Az évek során olyan énekesekkel dolgozott együtt mint Aruna, Roberta Harrison, Tiff Lacey, Jan Loechel vagy Melissa Loretta.

Albumai mind nagy sikernek örvendtek, megjelent dalai pedig rendre a toplisták élén kötöttek ki, ATB sokak szívébe belopta magát fülbemászó dallamos zenéivel, melyek közül sokra mára igazi klasszikusként tekintünk.



ATB website / ATB twitter / ATB facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.