Marcus Schossow

A mindig lázadó svéd fiatalember, Marcus Schossow 1985-ben született az ország déli partján fekvő Helsingborg-ban, ahol hugával együtt nevelkedett, aki szintén ismert személy trance berkekben, Linnea énekesként is és dj-ként is többször bizonyított már. Marcus sosem volt egy jó gyerek, zeneiskolai pályafutása is csak rövid ideig tartott, hisz haszontalannak tartotta az ott eltöltött időt, és inkább otthon egyedül tanulta ki a zenszerzés csínyát-bínyát. 

Első élményeit dj-ként 14 évesen élte át, egy iskolai kis buliban, ahol ő zenélt. 20 éves korában jelentek meg első zenéi, köztük a Metro 68, és az Özgür Can-nel közös Blabarsmonstret.
2007-ben sikerült először felhívnia magára a nagyközönség figyelmét is, a mára klasszikusnak számító Mr. White-tal, amit álítása szerint pár óra alatt komponált meg.
Ebben az évben történt még, hogy Maor Levi-vel és Eco-val létrehozott egy Deadrat6 (D-6) névre hallgató formációt, mely Deadmau5 kigúnyolása céljából született.

A következő évben olyan szerzeményei láttak napvilágot mint a Swedish Beatballs, a Chase My Rabbit és a Girls Suckcces, melyekre egytől egyig Schossow sajátos hangzásvilága volt jellemző, mely egyszerre foglalja magába a trance, a techno és a house stílusjegyeit is.

Sokat nem is váratott magára az első szerzői album, az Outside The Box 2009 szeptemberében érkezett, rajta olyan zenékkel mint az In Russia Vodka Drinks You, az A New Beginning, a Kofola, vagy az Emma Hewitt-el közös Light, melyben Andy Duguid is közreműködött. A lemez hangzása nagyon egyedi volt, Marcus egyszerűen csak Schossow style-ként jellemezte.

A folytatásban olyan számok érkeztek mint a Strings, az Ost Kaas, a London, vagy a Swedish Nights, valamint több munlkája is volt Leon Bolier-rel és Thomas Sagstad-tal is.

Marcus több alias alatt is dolgozik, ezek közül a legismertebb a Progresia, az Under Sun és az Oliver Englafjord. Rádióműsora a Tone Diary, melyet heti rendszerességgel hallhatunk, 2007 szeptemberében startolt el, valamint kiadója is ugyanezen néven fut. A 2012-es évre rengeteg új zenét ígért nekünk a svéd fiatalember, és a hírek szerint Oliver Englafjord álneve alatt is készülőben van egy album.




 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.