Josh Gabriel presents - Winter Kills

Előadóinknak manapság nincs könnyű dolga, ha valami olyasmit szeretnének alkotni amivel igazán kitűnhetnek a műfajból, ez Josh Gabriel-nek mégis évről évre, számról számra sikerül. Ezúttal Meredith Call-lal az oldalán, a Winter Kills formációval bizonyított. Stílusuk elég egyedi, progisabb és popposabb jegyek is egyaránt jellemzik zenéiket. 

Először 2009-ben hallhattunk róluk, a Deep Down kapcsán, amivel rögtön be is futottak, majd jött a My Friend és a Hot As Hades. Mindhárom szám nagyon tetszett, így kíváncsian vártam mit is tartogat a most megjelent szerzői album. Az első szám a Tomorrow, amiben Meredith édesapja is közreműködött, nem tudnám igazából semmihez sem hasonlítani, lenyűgöző hangzás és egyszerűség, na és persze mindez egy csodás vokál kíséretében. 

A Hot As Hades-ről már nem egyszer írtam dícsérő szavakat, úgyhogy most ezt kihagynám és folytatnám az elemzést a Falling Back-kel, ami ismét egy szerethető muzsika, főleg a vokálnak köszönhetően. Őt követi a Sweet Old Sound, amit megint a nyugodtabb, lasabb tempó jellemez, majd jön a Waiting, az abszolút favorit, itt megintcsak a vokált kell hogy megemlítsem, és a kis csengők, rendkívül kellemes, nem úgy mint a The Chauffeur-ben, ami hangulatában is nagyon nyomasztó.

Féltávnál járunk, amikor újabb ismerős darabbal találkozunk, nevezetesen a Deep Down-nal, nyomasztó, baljós hangulatú zene, mégis épp ettől oly zseniális. Érkezik a Like A Stone, ami kis felüdülést hoz, az új dalok közül az egyik nagy kedvenc. 

Ezután jön a My Friend, imádom, majd az I’ll Stand By You kis retrós beütéssel, és a Forward Facing ami ismét egy szerethető darab. A hajrában még érkezik az Oklahoma Town, egy nagyon egyszerű zenei alappal, és az elengedhetetlen csodás vokállal, majd zárásként az Ichabod, itt szinte csak egy zongora kíséri Meredith-et.

Nálam abszolút nyerőnek bizonyult az album, főleg különleges hangzása, egyedisége miatt, és igaz hogy nem egy kimondottan trance albumról van szó, de aki nyitott az új dolgokra, azoknak bátran merem ajánlani.

Kiadó: Armada
Műfaj: Trance, Ambient
Megjelenés: 2011.06.10.

01. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Tomorrow
02. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Hot As Hades
03. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Falling Back
04. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Sweet Old Sound
05. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Waiting
06. Josh Gabriel pres. Winter Kills - The Chauffeur
07. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Deep Down
08. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Like A Stone
09. Josh Gabriel pres. Winter Kills - My Friend
10. Josh Gabriel pres. Winter Kills - I’ll Stand By You
11. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Forward Facing
12. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Oklahoma Town
13. Josh Gabriel pres. Winter Kills - Ichabod


0 hozzászólás:

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.