Richard Durand

A holland dj producer Richard van Schooneveld, ismertebb nevén csak Richard Durand 1976-ban született Amszterdamban. Stílusát nem egyszerű körülírni, hisz az elektronikus zene megannyi ágát megszólaltatja szerzeményeiben, a trance-t olykor vegyíti a techno-val, nagyon kemény dinamikus hangzás jellemzi.

Pályafutása 2005-ben indult, de igazából 2007 környékén futott be, mi sem bizonyítja ezt joban, minthogy az akkor még gyerekcipőben járó Dj Mag top 100-as listájának 91. helyén debutált a holland előadó. 2005-ben adta ki első kislemezét a Make Me Sream-et, amin az elektro jegyek jól érződtek, de azóta sokat finomult stílusa.

2006-ban érkezett a Sunhump 2006, amit már a nagyobb dj-k is előszeretettel pörgettek, Durand neve ezután lett közismert a szférában. A következő single amivel ismét maradandót alkotott 2008-ban jelent meg, ez volt a Weep.

A következő mérföldkő életében egy év múlva jött, amikoris szerzői albumot adott ki, ami az Always The Sun címet viselte. A lemez címadója nagy sláger lett, akár csak az Into Something vagy a City Never Sleeps. 2010-ben egy mixalbum érkezett, nem is akármilyen, Durand az In Search Of Sunrise sorozatot folytatta, melyen szerepelt többek közt a For No Reason, és a Jes-szel közös szerzeménye az N.Y.C. is. Még ebben az évben útjának indította rádióműsorát, mely szintén In Search Of Sunrise néven fut.

2011 elején érkezett a Wide Awake című száma, ami az új album előhírnöke is volt egyben, majd pár hónappal később megjelent a második nagylemez, ami szintén a Wide Awake névre hallgatott, melyen olyan slágerei szerepeltek, mint a Dryland, az N.Y.C. vagy a Tiger’s Apology.

2011 nyarán kiadta az In Search Of Sunrise 9 mixlemezét, mely ezúttal India hangulatát volt hivatott megidézni. A lemezen ismét helyet kapott két vadonatúj dala, a Run To You és a Diamonds In The Sky személyében. Jelenleg a 2012-es mixlemezen dolgozik, valamint egy újfajta, különleges szerzői album is készülőben van.



Richard Durand website / Richard Durand twitter / Richard Durand facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.