Tiff Lacey

Azt hiszem nyugodt szívvel mondhatom, hogy Tiff Lacey (Tiffany Dixon Lacey) a trance történelem egyik legtermékenyebb énekesnője. Az angliai Crayford-ban nőtt fel, és már 16 évesen belekóstolt a zeneiparba. Kezdetben háttérénekesként tevékenykedett, több bandában is megfordult, melyek főleg rock, folk és indie stílusban zenéltek. 

Kisebb nagyobb kudarcok és sikerek után 2002-ben stílust váltott, mivel Paul Oakenfold, aki akkoriban pályafutása csúcsán járt, felkereste őt, hogy énekeljen fel egy dalt a készülő albumára. Ez a szám volt a Hypnotised, mely máig oly népszerű.

Ezután sorra jöttek a felkérések, számos dj-vel, előadóval készített számot, és 2003-ban megszületett a Marrakech Adventure, amit rá egy évre viszont hallhattunk ATB No Silence albumán. A lemezen a Marrakech-el együtt még 2 számban vokálozott Tiff, névszerint a Here With Me-ben, és a máig nagy kedvenc Ecstasy-ban is.

André a jövőben is számított az énekesnőre, többször is dolgoztak együtt, kettejük közös munkája például a 2005-ben megjelent Humanity, vagy a tavaly megjelent Future Memories albumról a My Everything, a Still Here és a Missing is.

Az évek során a legkisebb, feltörekvő dj-ktől, a legnagyobbakig szinte mindenki mellett szerepelt már, hogy csak pár példát említsek; Headstrong, a Cosmic Gate duó, First State, Tom Cloud, Matt Darey, Phynn, Bobina, Ron van den Beuken, Michael Badal, George Acosta, Moonbeam és még hosszasan sorolhatnám azon előadókat, akikkel közösen már készített számot. Mindemellett vokalistája a Rubikon nevű formációnak, mellyel 2007-ben kiadott egy albumot.

2011-ben szóló karrierjére koncentrált, melynek gyümölcse a Viva című lemeze lett. Nemsok énekesnő tudhat magáénak ilyen szép, termékeny, dalban gazdag pályafutást.




 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.