Jes

Az amerikai énekesnő, dalszövegíró Jes Brieden élete a kezdetektől fogva a zenéről, és éneklésről szólt. Az évek során mindent elért, amit elérhetett trance berkekben, a legnagyobb dj-k oldalán vokálozott, és több szerzői album büszke tulajdonosa is egyben. 

De kezdjük az elején, már tizenévesen tudta, ő bizony énekesnő lesz, de komolyabb sikereket csak az ezredforduló tájékán könyvelhetett el magának, és mi trance rajongók is ekkortájt figyeltünk fel rá, amikor is összeállt Michael Olson-nal, és megalakították a Guardians Of The Earth formációt.
Az ő nevükhöz fűződik többek közt a Star Children, vagy az One Moon Circling, melyet később Jes Mark Norman oldalán is megjelentetett.

Több dj is felfigyelt rá, valamint hangjára, és ennek köszönhetően 2003-ban a Gabriel & Dresden duó oldalán kötött ki. Közös műveiket Motorcycle név alatt adták ki, csak hogy párat említsek; As The Rush Comes, Deep Breath Love, Imagination, gondolom egyiket sem kell bemutatnom. Eközben olyan nevekkel dolgozott együtt mint D:fuse, Deepsky, és Solarstone.

2006 óta szóló karrierjére koncentrál, ennek egyik gyümülcse a Disconnect albuma, melyben a G&D-s srácok is besegítettek neki, így garantált volt a siker. Szintén ebben az évben történt, hogy Tiesto-val is alkotott két remekművet, az Everything-et, és a High Glow-ot Taxigirl művésznév alatt. 2008 elején már érkezett a 2. nagylemeze az Into The Dawn, mely egy vérbeli chillout album lett.

2009-ben hallhattuk újra a Lost In The Sound című számba, mely fergeteges lett, majd év végén BT-vel közös szerzeménye, az Every Other Way ostromolta a toplistákat. 2010-ben már a 3. lemezét adta ki, ez volt a High Glow, mely ismét a chillout rajongóknak szólt. Ezután érkezett a N.Y.C. című szám, melyet Richard Durand oldalán énekelt fel.

2011-ben egy mixlemez került terítékre, melyen megannyi nagy slágere kapott helyet, pár vadonatúj felvétellel kiegészítve, ez volt az Unleash The Beat. Az év végén még a német Cosmic Gate duó Wake Your Mind albumára is írt egy ütős kis dalt, a Flying Blind-ot. Kevés énekesnő tudhat magáénak ennyi albumot, és ilyen sok remek zenét.



Jes website / Jes twitter / Jes facebook


 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.