Above & Beyond

Az Above & Beyond név egy triót takar, melynek tagjai Jonathan Grant (Jonathan David Grant), Tony McGuinness (Anthony James Patrick McGuinness), és Paavo Siljamäki (Paavo Olavi Siljamäki). Jono és Paavo még az egyetemi éveik alatt ismerkedtek meg, majd 2000-ben mikor találkoztak Tony McGuinness-szel megalapították a ma ismert Above & Beyond formációt. 

Első közös munkájuk gyümölcse egy remix volt, mely Chakra Home című számához készült. Még ebben az évben megalapították az Anjunabeats lemezkiadót, valamint szintén 2000-et írtunk mikor egy vokálos projektel álltak elő, ez volt az Oceanlab, melynek számaihoz Justine Suissa adta hangját.

A trió pályafutása 2 évvel később kezdett el komolyan felfelé ívelni. Ekkoriban adták ki a Far From In Love-t mely hatalmas sikernek örvendett, örvend még ma is, és ezt szintén hasonló kaliberű zenék követték, példának erejéül a No One On Earth, Air For Life, Alone Tonight, vagy a Can't Sleep, de Oceanlab név alatt is folyamatosan adták ki dalaikat, az első a Clear Blue Water volt, ezt követte a Sky Falls Down, a Beautiful Together és a Satellite.

2006-ig váratott magára az első szerzői albumuk, ez volt a Tri-State, mellyel megannyi rajongót szereztek maguknak, ezen a lemezen szerepelt többek közt az Air For Life, a Can't Sleep, az Alone Tonight és a Good For Me is.

Két év múlva jött a következő album, melyet Oceanlab név alatt adtak ki, ez volt a Sirens Of The Sea, olyan slágerekkel mint a Breaking Ties, a Lonely Girl vagy a Miracle. Rá 1 évre megjelent ennek remixed verziója is, melyen a korábbi Oceanlab dalok is helyt kaptak, persze ezek is valamilyen remixelt változatukban.
2011-ben sem tétlenkedtek, ekkor érkezett a Group Therapy nagylemezük, melyen olyan zenék kaptak helyet mint a Sun & Moon, a Thing Called Love vagy a Prelude.

2004 óta hetente jelentkező rádióműsoruk van, mely a Trance Around The World nevet viseli. Mindemellett 2003 óta évről évre megajándékoznak minket egy Anjunabeats mixalbummal. Mára rengeteg buli, fellépés, tapasztalat és megannyi jó zene áll a hátuk mögött, a trió eddigi legjobb Dj Mag-os szereplése egy 4. hely volt.




 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.