Tiesto

Tiesto, polgári nevén Tijs Michiel Verwest, Bredában született 1969. január 17-én. Már fiatalon elkezdett foglalkozni a zenével, a 90-es évek elején már számos holland klubban volt rezidens, ekkoriban még hardcore-t játszott, a 90-es évek közepén váltott a trance-re. 

1997-ben Arny Blink-kel közösen megalapították a Black Hole Recordings nevű lemezkiadót. Rengeteg művésznév alatt dolgozott, és még napjainkban is használ párat, közülük a legismertebbek az Allure, Steve Forte Rio, Da Joke, DJ Limited és Tom Ace. Emellett társzerzőként olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Armin van Buuren, Ferry Corsten és Benno De Goeij.

2001-ben adta ki első szerzői albumát, az In My Memory-t, rajta a Close To You-val, a Magik Journey-jel, a Lethal Industry-vel, vagy a Suburban Train-nel. 2004-ben jött az igazi nagy durranás a Just Be-vel, melyen a címadó darabon kívül olyan slágerek szerepeltek még, mint a Love Comes Again, az Adagio For Strings, a Forever Today, a Walking On Clouds, a Traffic vagy a Nyana.
Még ebben az évben, sor került a Parade Of The Athletes-re, mellyet a 2004-es olimpia alkalmával mutatott be a nagyvilág előtt, milliók füle hallatára.

A következő szerzői album 2007-ben jelent meg, ez volt az Elements Of Life, melyen olyan nevekkel dolgozott együtt Tiesto mint BT, Maxi Jazz, Julie Thompson, Jes vagy Christian Burns, akik olyan dalokban működtek közre mint az Everything, a Dance 4 Life, az In The Dark, vagy a Break My Fall. Egy évvel később megjelent a lemez remixed verziója is.

2009-ben a Kaleidoscope névre hallgató albuma került kiadásra, mellyel egyben stílust is váltott. Ezt követően megjelent egy best of albuma, a Magikal Journey, és 2011-ben Allure művészneve alatt is kiadott egy nagylemezt, ami a Kiss From The Past volt.

A szerzői albumai mellett megszámlálhatatlan mixalbuma, mixalbum sorozata van, melyek közül a legismertebbek a Forbidden Paradise, a Magik, a Nyana és a már már legendás In Search Of Sunrise. Mindemellett 2007-ben elindította népszerű rádióműsorát, mely Club Life néven fut.

A brit DJ Mag magazin 2002, 2003 és 2004-ben is őt választotta az év lemezlovasának. Sajnos 2009-es stílusváltása óta sok értékelhetőt nem tett le az asztalra, de a korábbi években már számtalanszor bizonyított, hisz olyan zenéket köszönhetünk neki, mint az In My Memory, a Just Be, a Traffic, az Adagio For Strings vagy a Love Comes Again, melyek mára mind klasszikusokká avanzsáltak.




 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.